Når du velger solkrem


parameter

Jeg tenkte å følge opp tråden fra igår hvor jeg skrev om sol og hud, og prøve å komme med noen råd du kanskje kan tenke på neste gang du kjøper solkrem. For å unngå de verste ingrediensene, kan det være lurt å undersøke solkremer laget for barn. De er ofte mildere enn solkremer laget for voksne. Når du velger kan du se etter hypoallergic og fragrance free/parfymefri. Pluss du ønsker jo å beskytte huden både mot UVA og UVB strålene, så se etter merker på flasken som indikerer at du blir beskyttet mot begge.

 

Solkrem for acne og urenheter

Hvis du sliter med acne og urenheter kan det være lurt å se etter en oljefri formula, og non-comedogenic.

 

Solkrem for tidligere solavhengige

Har du tidligere solt seg så mye at du har begynt å få ujevn pigmentering, er det lurt å velge solkrem med antioksidanter, som green tea, Vitamin C (L-Ascorbic Acid) eller pomegranate. Antioksidantene vil ikke bare beskytte huden for frie radikaler, men kan også hjelpe til med å lysne den ujevne pigmenteringen.

 

Organiske solkremer

Det er ikke lett å finne solkremer med kun organiske ingredienser. Men det er verdt et forsøk. Og husk at den tykkere konsistensen og den hvite fargen, faktisk er en god ting. Fordi den er ment å reflektere UV-strålene som skader huden din. 

 

Solfaktor i makeupen din

Foundationen din kan inneholde solfaktor. Men jeg ville ikke unnlatt å bruke solkrem selvom det er tilfelle. Se heller på det som en ekstra bonus. En god BB-krem med en høy faktor kan erstatte begge.

 

Håret ditt sliter også i solen

Ikke glem at håret ditt også blir utsatt når du er ute i solen. Det aller beste er selvfølgelig en hatt, skjerf eller burka. Men hvis du ikke har lyst til å se ut som tante Pose, så ønsker du kanskje å beskytte håret på andre måter.

Det finnes produkter i spray-formula som kan brukes. Men du kan også tynne ut solkremen din, og ta den i håret.

Det er kanskje ikke lurt å bruke en for oljete formula her, fordi håret kan fort se fett ut. Man må nesten bare prøve seg frem, fordi det avhenger av hårtype og er veldig individuelt.

 

Mengde du smører på betyr noe

Solkrem er vel det eneste produktet hvor det gjelder; jo mer jo bedre.  Jo tykkere lag du smører på, jo høyere beskyttelse får du. Alternativt kan du velge en høyere faktor, hvis du ikke liker å smøre på grenseløst tykt.

Les også:

Dagbladet har testet : De beste og verste solkremene for barn

 

Er du opptatt av ingrediensene i solkremen? Har du funnet noen med gode ingredienser? Let me know!

Reklamer

5 kommentarer om “Når du velger solkrem

  1. Jeg må vel tilstå at jeg ikke har vært veldig opptatt av ingredienser i de solkremene jeg har brukt, men favoritten min i mange år har vært solkremene fra Yves Rocher, som faktisk også har fått «best i test» i mange forbrukertester. Dersom man skal tro på det som står på Yves Rocher sine hjemmesider om deres filosofi, så er vel både ingredienser og framstillingsmetode rimelig miljøvennlige, i alle fall:) Når det er sagt, så har jeg ennå til gode å finne en skikkelig bra solkrem for ansiktet som ikke blir blank og fet utover dagen. Noen tips?

    • Men det høres jo bra ut at de i det hele tatt har en miljøvennlig filosofi bak. Kjenner ikke spesifikt til den kremen selv.

      Jeg ville gått for en av de to vinnerene på Dagbladets test (Cosmea solkrem for barn, og Organic Children fra Greepeople), fordi de i testen fokuserer på gode ingredienser. Og de to som vant inneholder hverken hormonforstyrrende, allergifremkallende eller miljøbelastende stoffer. Men jeg har ikke prøvd dem altså, så jeg aner ingen ting om hvordan de er i konsistensen eller om det er solkremer som er greie å bruke i ansiktet.

    • Glad du likte innlegget! 🙂 Har ikke prøvd noe fra Green People. Men den vant jo også testen til Dagbladet som fokuserte på gode ingredienser. Ble nyskjerrig på det merket nå!

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s