Hjem > Matoppskrifter > Sjokoladekake i langpanne

Sjokoladekake i langpanne


sjokoladekake i langpanne

Denne oppskriften har jeg brukt i mange år. Utallige barnebursdager, denne var med. Underveis har den endret seg litt. Melk er blandt annet byttet ut med youghurt for å gjøre den saftigere.

Du trenger:

3 egg
4 1/2 dl sukker
3 ts bakepulver
6 1/2 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
4 ss kakao
4-5 dl youghurt (evnt 2 1/2 dl melk, men youghurt gjør kaka saftigere)
225 gr smeltet smør

Til kakefyll:

6 ss smeltet smør
300 gr melis
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
6 ss sterk kaffe

Slik gjør du:

Visp egg og sukker til eggedosis. Ha i det tørre: bakepulver, hvetemel, vaniljesukker og kakao. Ha også i youghurt/melk og det smeltede smøret før du pisker sammen. Pisk sammen.

Ha røra i en smurt eller tildekket (bakepapir el folie) langpanne.

Stek i ca. 30 minutter på 190 grader.

Slik lager du fyllet til kaka:

Smelt smøret. Bland sammen med melis, vaniljesukker, kakao og kaffe. (ikke kaffe-pulver altså, men som væsken du drikker)

Smør fyllet på toppen av kaka mens den ligger i langpanna.

Publisert første gang 30.05.2011

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: