Argan olje


argan olje_0
Arganolje har vært hot de to siste årene. Nye navn som Alexander Sprekenhus har dukket opp. Moroccanoil sies å være et merke mange sverger til, og John Master Organic er et annet merke som selger bra. Felles for disse er Arganoljen.

argan2Arganolje (argania spinosa)

I Marokko har Arganolje blitt brukt av kvinner i Marokko i hundrevis av år for å behandle hår og negler. Argan treet finnes bare i Sørvest-Marokko kalt Argana, blomstrer i ørkenen-lignende forhold, og produserer frukter som ligner oliven bare enda større og rundere. Inne i frukten vokser en stor nøtt som inneholder opptil tre mandelform kjerner som er kilden til denne mirakuløse olje.

Arganolje blir også kalt «gullet fra Marokko» fordi den er fair trade og gir kvinnene som presser ut oljen en anstendig lønn.

629Egenskaper

 • Motvirker rynker og aldringstegn
 • Hudgenererende, fuktighetsbevarende og revitaliserende.
 • God ved eksem, akne og hudallergier
 • Trekker rask inn i huden
 • Etterlater huden myk og smidig
 • Rik på vitamin E og essensielle fettsyrer
 • God i behandling av cellulitter
 • Kan brukes rundt øynene
 • Oppstrammende
 • God for hud, hår og negler

argan-oil-and-nuts-for-acneDenne eksklusive oljen trekker raskt inn i huden uten å etterlate den fet. Argan olje virker hudgenererende, fuktighetsbevarende og revitaliserende. Den er spesielt bra å bruke ved eksem, akne og hudallergier. Oljen er også stabil og har en lang holdbarhet.

Kan brukes rundt øynene

Den tynne huden rundt øynene tåler ikke hva som helst, men denne oljens egenskaper gjør også at den er meget bra å bruke rundt øynene, for å holde huden myk, smidig og elastisk. Oljen motvirker rynker og virker stimulerende på celledannelsen. Argan olje har en lett og silkemyk konsistens og vil forsiktig stramme og beskytte den tynne øyehuden.

Regenererende produkter

Arganolje passer derfor fint som ansiktsolje og i regenererende produkter for skadet og moden hud, og i after-sun produkter. Oljen bør derimot ikke benyttes før soling da den kan påvirke pigmenteringen i huden.

Min mening

Det siste året har jeg prøvd det meste av de oljene som blir anbefalt; mandelolje, aprikosolje, jojobaolje, grapeseed olje, castor olje, sesam olje. Men ingen har den eksklusive følelsen som argan olje gir. Den trekker raskt inn i huden, og det føles som supernæring.

Den er dyrere enn andre oljer, men siden det skal veldig lite til har du en flaske ren argan olje ganske lenge. Synes absolutt det er verdt pengene. Og luckyme har funnet en ren argan olje på iherb som det rimeligste alternativet til 88 kroner for 30 ml. (søk på argan oil, får ikke lagt ut link dessverre.)

Har du erfaring med Argan Olje, eller andre oljer du vil anbefale?

Publisert første gang 27.februar 2012

17 kommentarer om “Argan olje

 1. Nå venter jeg spent på den oljen jeg har bestilt altså, må si det har tatt in tid (fraktes den med robåt ? ) iallefall ikke airmail. Har nesten tatt fem uker . Men men , den kommer når den kommer 🙂

  • Det var da lenge!! Har erfart alt fra en til nesten 4 uker med iherb. Men ikke 5!
   Håper den dukker opp raskt nå da!! Utrolig god olje. Min er tom nå, så må bestille en selv.

  • Ja. Kanskje d er lurt. Men som sagt, jeg har handlet mye fra iherb, og aldri opplevd såå lang tid. hmm. Det er nok like rundt hjørnet 😉

 2. Nja, sjekka status nå. Det er «bare » fire uker siden jeg bestilte , så overdev litt. Hehe. Men kunne ha vært kjekt å få dette vindunderremediet snart 🙂

  • Kanskje du burde kontakte dem? Skrive en epost? Høre om alt er som det skal. Har aldri tatt så lang tid for meg.. kjedelig. Krysser fingrene 😉

 3. Frk Lund sier:

  Jeg sendte i går, via siden deres. Håper det skjer noe nå . Står på siden at varen ble shippet den 28 februar (!) …så ja , det må jo ha skjedd noe.

 4. Frk Lund sier:

  Hm, sjekka adressa . Hadde skrevet husnr 1 istedetfor 5 .Dette har skjedd før . Opplysningene har kommet opp men så har den lille detaljen vært feil. Men dette sjekket jeg jo ikke . J…irriterende dette men 1 er naboblokka og tviler på at noen heter det samme som meg der og har samme leil.nr . Irriterer meg uansett over at noen sitter og gnur inn ansiktet med min deilige olje nå .Har prøvd pakkesporing hos posten også . Usj Jaja .

  • Huffda! Men da har det kanskje sin naturlige forklaring 😦 Dumt da. Kan jo hende den dukker opp til slutt, men tar litt lengre tid pga feil adresse. Kan jo håpe 😉

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s