Noen råd mot neglebiting


neglebiting

Neglene har en funksjon

I perioder av livet, spesielt da jeg var yngre,  har jeg bitt negler. Det er hardt for en som elsker negllakk, for det er ikke særlig fint på nedbitte negler. Men det er også andre grunner til at det blir en plagsom greie. Foruten det estetiske, så blir man handikappet og forsvarsløs.

Hvor viktig neglenes funksjon er, vet man ikke før de ikke er der. Når de er så korte at man ikke klarer å plukke opp mynter, for å ikke å snakke om å klø seg, åpne en knapp, pirke av en merkelapp. Det gir en dårlig følelse.

Neglebiting er en nervøs uvane som kan være vanskelig å bli kvitt. Det er flest barn som biter negler, men det er også mange voksne som sliter med denne uvanen. Mange skammer seg over å vise frem hendene sine fordi neglene er kraftig nedbitt, og dette oppfattes som «stygt».

Velstelte negler har forebyggende effekt

healthy-nails

Å slutte å bite negler kan være kjempevanskelig. Jeg har sluttet opptil flere ganger. Og jeg kan ennå kjenne suget etter å bite hvis en negl fliser seg opp. “Skal bare fikse litt så den blir fin igjen… “, ikke lurt. Så et godt tips er å ha en neglefil i nærheten i tilfelle fristelsen kommer over deg. Så lenge neglene er filt og velstelte, og helst med neglelakk, har jeg ikke noe behov. Det har vært i perioder hvor jeg ikke har hatt tid til å stelle neglene, jeg har kunnet falle for fristelsen. Så for meg har det å bruke neglelakk også en forebyggende effekt mot å begynne å bite igjen.

Mine erfaringer

Men okey, dette handler mer om å la vær å bite når man har klart å slutte. Så nå vil jeg dele noen erfaringer om å slutte bitingen.

1. Viljestyrke
Ren viljestyrke kan selvsagt brukes. Som i, nå er det nok. Well, sannsynligvis har du prøvd det, så da kan det være greit med et par andre tips.

2. Go Negl og andre produkter
Det finnes produkter som smakker som en blanding av beskt og surt, som du kan smøre på neglene dine for å minske lysten til å bite. Det negative med denne metoden er at man må påføre hver gang man har vasket hendene.

3. Negllakk
Neglelakk kan ha samme effekt. Men å eksponere neglene med farger er kanskje det siste du ønsker når neglene er nedbitte, så her er det transparent neglelakk som gjelder.

4. Acrylnegler
Å sette på acrylnegler har også fungert for meg. I den perioden hvor neglene vokser ut. Da kan du i mellomtiden kose deg med lengre negler enn du har hatt på lenge. Den negative siden med dette, er at neglene kan bli litt skjøre av denne behandlingen. Men hvis du bruker litt tid før du fjerner akrylneglene slik at de vokser seg lengst mulig, har du en god del negl du kan file.  Kan hende et sliter ,imdre på neglene enn før. Det er tross alt en god del år siden jeg gjorde det.

Du kan klarer det!

Jeg har klart det. Du kan klare det. Men som jeg skrev innledningsvis er det viktig for meg å holde neglene velstelte og filte, slik at det ikke er hakk i neglen som roper. Sjangsen for at noen av dem skal knekke er mindre hvis neglene ikke er for lange. Hvis jeg filer jevnlig unngår jeg også at de fliser seg opp.

Altså, både gonegl og acrylnegler har hjulpet meg på veien. Håper noen kan dra nytte av mine erfaringer.

Hvis du har erfaringer med neglbiting selv, så del gjerne i kommentarfeltet!

2 kommentarer om “Noen råd mot neglebiting

 1. Jeg sliter fremdeles med mine. Jeg har nesten sluttet, men ikke helt.

  Har prøvd akrylnegler, men disse var ubehagelige og jeg tok de av etter kun få dager.

  Har prøvd Gonegl, men som du sa så må det påføres ofte og ALT en spiser smaker sånn guffe… 😉

  Neglelakk fungerer til en viss grad, men det fører til at jeg pirker på neglene i steden og ødelegger overflaten ved å dra neglelakken av i flak.

  Jeg har ikke helt klart dette enda, men jeg er sikker på at det fungerer for noen. Fortsetter å prøve! 😀

  • Usj ja, jeg vet det er vanskelig. Acrylnegler var vel det som fungerte best for meg. Men det var DEN gangen, vet ikke om jeg hadde likt det nå.
   Uansett, lykke til! 🙂 Håper du finner noe som fungerer for deg!

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s