4 fordeler med å IKKE være for tynn


Det er ikke bare fordeler med å være tynn

Jeg vet jeg ikke får så mye forståelse når jeg klager over å være for tynn. Men man skal jo ha noe å klage over, ikke sant? Hehe. Neida. Det jeg ønsker med dette innlegget er å sette fokus på fordelene ved å ikke være for tynn.

Fryser fort

Vinteren er ikke noe særlig for oss som har lite underhudsfett. Det blir veldig kaldt. En vinter hvor jeg i to måneder gikk og mumsa og klarte jeg å legge på meg noen kilo, og istedenfor to lag med stilongs, holdt det med ett lag. Jeg tør ikke si at jeg noen ganger bruker 3 lag, det høres jo sykt ut.  Den vinteren var mye greiere å komme seg igjennom. Det er ganske enkelt ikke noe trivelig å gå og fryse nesten hele tiden.

Fordel nummer 1: Vinteren blir ikke forjævlig.

Lange reiser

Når man har litt lite med kilo, blir rumpa mindre og man får mindre å sitte på. Den virkelige funksjonen for en rompe er jo at man kan sitte, eller? Det kan hvertfall sies å være en av funksjonene. De putene bak der er jo ganske praktiske egentlig. Det merker man når de forsvinner. Sitte rett på beinet, ikke godt. Lange flyreiser kan bli et mareritt. 

Fordel nummer 2: Du sitter mer behagelig.

Utseendet

Hvis man ønsker å se fresh ut som 40 +, er det ikke noe sjakktrekk med lite underhudsfett. Rynker og linjer kommer mer fram, og man kan fort se sliten og trøtt ut. Dessuten synes det bedre hvis man har tendens til mørke ringer under øynene. Huden der blir jo også mye tynnere.

Fordel nummer 3: Med litt rundere kinn ser man yngre ut.

Stigmatisering

Sist, men ikke minst. Man blir stigmatisert. Det er nesten ikke mulig idag å være tynn uten å bli mistenkt for å ha en spiseforstyrrelse. Men jeg kan forsikre om at jeg ser hvert eneste ribbein som stikker ut, og gråter når vekta har gått enda mer ned.

Det har ikke alltid vært slik. Joda, jeg har alltid vært slank. Men da jeg var i 20 og 30 årene, med en vilter krabat å løpe etter og sykkel som eneste framkomstmiddel, holdt jeg vedlike de musklene jeg opparbeidet meg som håndballspiller i tenårene. Jeg har jo lest om det, at etter man fyller førti så mister man en halv kilo muskelmasse hvert eneste år. Det kan jeg skrive under på. Mye jobbing og hobbyting framfor pcn er ikke det beste for en kropp.

Så hvis noen en dag skulle se meg trene, er det ikke fordi jeg er en av disse anorektiske jentene som er besatt av trening for å brenne kalorier selvom det kan se slik ut. 
Jeg trenger mer muskler og mer vekt og matlyst.

Fordel nummer 4. Du slipper å bli stigmatisert som anorektiker. Og nei, det er IKKE et kompliment.

14 kommentarer om “4 fordeler med å IKKE være for tynn

 1. Jeg ser poengene dine, men mye sympati får du ikke… 😉

  Vi som er større fryser også. Jeg sitter inne på kontoret med pledd i juli…

  Vi sitter kanskje ikke så hardt, men jammen sitter vi trangt! Flyseter med armlener som presses inn i sideflesket er IKKE behagelig.

  Jeg ser gjerne fresh ut i ansiktet, men bytter gjerne bort litt appelsinhud og disserumpe…

  Så går en på trening da…og flytter rundt på dobbel vekt, mens en prøver å holde følge med mennesker i fjærvektklassen…

  Vi har alle vårt. 😉

  • Hehe.. sympati hadde jeg ikke regnet med å få 😉
   Men heller å sette fokus på at det er fordeler og ulemper med alt. Som du sier, vi har alle vårt 😉

 2. Alt har sine problemer ja, vi kan ikke annet enn å klage 😉
  Hadde en mor som sikkert var i din «klasse» og jeg husker hvor forbanna hun var når folk kom til henne og sa ting som «nei nå er du blitt så tynn, er du syk» … Takk skal du f.. meg ha sa hun da og så gikk hun hjem og klagde sin nød til oss hjemme : «Tenk om jeg skulle gått bort til en som var 10 kg overvektig og sagt : «Nei nå har du lagt godt på deg, på tide å ta av noen kilo, nå så du syk ut» … Nei, det er ikke lov, men er du tynn, så blir det likssom et «kompliment» …

  Det beste er vel å kjenne menneskene før en både dømmer og kommenterer. Alle har sitt å stri med 🙂

  • Ja ikke sant!? 🙂 Foruten å klage, hehe.. håpet jeg å fortelle at det ikke er utelukkende fordeler med å være tynn 😉 Man blir uansett ikke happy før man aksepterer seg selv. Bare så synd folk driver og dømmer hverandre. For alt er ikke nødvendigvis slik det ser ut 😉

 3. Vell. da jeg var i midten av 2oårene så ønsket jeg bare å bli tjukk. Jeg synes IKKE det var noe stas å være tynn. Poenget med å ha tynn benbygning (så frant man ikke trener da ) er at om man legger på seg , så legger man på seg på de feile stedene.(store pupper , dream on ! Size a fremdeles !) Men jeg kan skilte med en fin kjøttfull bakende , og det er ikke en kilometers avstanbd mellom hvert lår lenger , men hadde godt både lår og rumpe bli magrere hadde jeg fått vekk den herrrlige magen om gjør at jeg tidvis føler meg som en liten burger .(Cheeseburger, noen ?)
  Ok jeg innser at fordelen med min burgermage er at jeg har beholdt litt av rundheten i kinnene ..men det er tilgjengjeld ikke så moro å stadig lete etter klær som skjuler magen, det er ikke så moro å lete etter kjoler lenger for magen står ofte i veien.Topper og gensere har en tendens til å rulle seg oppover for virkelig å vise fram den prakten..
  Så summa summarum , det er fordeler og ulemper ,med kroppen, man må bare balansere det ut via klær , kosthold, trening for de som gidder det , eller bare drite i det . Men jeg hadde gladelig blitt tynn som deg igjen , du ser forresten ikke så tynn ut heller . Men hadde jeg vært tynn igjen så hadde jeg sikkert ønsket mer fett …sånn går no dagan. Kvinner er sånn, aldri fornøyd ,her burde vi være mer som mennene!

  • Hehe. Ja du har så rett Frk.Lund! Vi skal nå alltid klage på noe! Det var vel egentlig meningen å få de som føler de har noen kilo for mye å føle seg vel, og se at lykken ikke ligger i å bli tynn! Ja du vet jo noe om det 😉 Det er så mye slankeprat og alle vil bli tynne. Det er jo ikke så fett for å si det sånn.. hehe

   Ja menn driter mye mer i det enn vi gjør. Og de har rett. Vi må prøve å lære av dem. Også kan jo de også lære av oss, at å pynte seg bittebitte litt innimellom, heller ikke er noen dårlig ide;)

   Men herrgud, la oss være fornøyde. Tynn eller ei. Bare gi meg litt mer rumpe!!!

 4. Vi skal være glade for at vi er rike nok til å finne klær som passer, kjøpe sunn mat som er bra for kroppen, og om vi gidder å trene så kan vi gjøre det også. vi er bra nok , vi er naturlige jeg kan ikke skryte på meg hverken botox, plastiske bryster eller ansiktsløft og hvem er det som skal sette kriteriene for hva som er vakkert ? Tenk om ti år så ser vi oss selv som førtiåringer +- og hyler så vakre vi var da , osv. (Nå skal jeg momse i meg en god posjon mat , er skrubb :))

 5. MEN! Jeg skal driste meg til å skyte inn et godt råd mot oppblåst mage i det minste – og det er karve og fenikkelte ! Må drikke noen kopper om kvelden , men var veldig bra dagen derpå 🙂 I tilfelle noen vil ha et tips !

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s