Tørre sprukne lepper?


dry lipsVinteren tærer på hud, hår og lepper. Oppvarmingen inne og den kalde lufta er slett ikke ideelt for oss. Lepper som skriker etter fuktighet og som flasser og er ru. Usj.

Har man lyst til å bruke leppestift i tillegg, så synes bare elendigheten enda mer. Well, her er det greit å vite hva man kan gjøre for å motvirke at det kommer så langt. Eller reparere de allerede tørre stakkarene. oki.

Leppeskrubb kan du lage selv

En enkel billig leppeskrubb kan du lage selv med olivenolje og sukker. Enkelt og greit. I og med at det ikke er vann her, så har den en grei holdbarhet. Denne leppeskrubben kan du lage opp for mer enn en omgang, og oppbevare i en lukket embalasje. (En liten krukke er mest praktisk her vil jeg tro)

Ta en spiseskje eller to med sukker, og bland sammen med olivenolje til du har ønsket konsistens. Hvis du vil kan du slå på stortromma med andre gode oljer, men olivenoljen du har på kjøkkenet fungerer veldig fint. Det er sukkeret som gjør den viktigste jobben her. Bare sier det.

Skrubb leppene dine med blandingen. Vær forsiktig. Ikke bruk masse kraft. Bruk tid.

En god Lip Balm er et must for tørre lepper

Lip Balm med mineralolje gjør ikke noe godt for leppene dine. Og spesielt ikke nå om vinteren. Lag din egen (eller denne med olivenvoks), eller kjøp en god med naturlige ingredienser fra en produsent som bryr seg om gode ingredienser. En lip balm som gjør at du ikke trenger lip balm! Ikke en som gjør deg avhengig! Jeg vet hva jeg snakker om. Meg og lypsylen var uadskillelige i mange år. Real addicted. Dårlig forhold. Enda klarte jeg ikke å gå. Eller joda, tilslutt.

Oki. Lykke til!

Reklamer

2 kommentarer om “Tørre sprukne lepper?

  1. Anne G sier:

    Du skriver at skrubben har grei holdbarhet, men hvor lenge tenker du da? Skal lage å gi bort i gave, så hadde vært greit å vite. 🙂

    • Faktisk så holder den seg meeget lenge. Jeg fant igjen denne krukken som er opphavet til dette innlegget, nå over to år etter, og den er fortsatt fin!
      Både olivenolje og sukker holder seg jo veldig lenge! Og sukker har vel i tillegg en konserverende effekt.

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s