Permanent hårfarge gir de alvorligste bivirkningene


hair-color-chart

Vi tenker kanskje ikke så mye på det, og hører sjelden om det. Folkehelseinstituttets bivirkningsregister registrerer reaksjoner på alle produkter som påføres kroppens ytre deler.

Permanent hårfarge gir de alvorligste bivirkningene, mens det er flest reaksjoner på fuktighetskremer for ansikt og kropp. Det kommer fram i den første rapporten fra Register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter. 
Les mer her.

Avhengig av hårfarge

Jeg har farget håret siden jeg var 17-18. Eller var det 16? Well, lenge. Over et par tiår. OG jeg har ikke tenkt å slutte nå. So what to do?

For meg er det personlig skremmende at det er permanent hårfarge som gir de alvorligste bivirkningene. Jeg har lukket øynene. Det eneste naturlige jeg kan komme på som ikke inneholder slike stoffer av hårfarger (men det har jeg ærlig talt ikke undersøkt så nøye, så, i dont know) er henna-marerittet som tar hele dagen om det skal bli noe dreis på fargen. Og ikke vet jeg. Er ikke klar for henna farge heller. Nope. Har funnet min farge-favoritt. Men jeg har lukket øynene for ingrediensene. Har jo vært så flink med alt det andre jeg smører på kroppen! Aj, det skal ikke være lett.

Sant og si har jeg aldri hatt andre virkninger av hårfarge enn i værste fall litt kløe og tørr hodebunn etterpå. Men hva vet jeg hva det gjør med kroppen min på sikt.

Vi må melde fra

red-spots-on-faceFor at Bivirkningsregisteret skal fungere optimalt, er de avhengig av at vi melder fra om det vi opplever av problemer med et produkt. Jeg har endelig meldt fra om serumet til no7 som ga meg røde prikker og kløe. (Måtte jo det siden jeg skriver denne posten;))

Les mer: Register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter

Du kan melde fra til:
Berit B. Granum eller Martinus Løvik
(Du vil komme til en nettside med et skjema som du fyller ut.)

 

Har du opplevd utslett, kløe eller andre ubehageligheter med et hudprodukt?

En kommentar om “Permanent hårfarge gir de alvorligste bivirkningene

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s