14% Vitamin C Serum 50 ml


Orange-SliceJeg har nevnt Vitamin C Serumet mitt flere ganger her på bloggen, så jeg tenkte det var på tide å gi dere oppskriften nå, for dere som er intressert.
Vitamin C i form av L-Ascorbic Acid har mange gode egenskaper for moden hud hvis det blir brukt riktig. Men i og med at det er syre vi snakker om, med lave ph verdier. Så kan det ved uvettig bruk etse i huden din og lage arr.  Det beste er å begynne med en lav dose for at huden skal få en tilvenning uten allergiske reaksjoner. Da tar du mindre L-Ascorbic Acid enn det jeg skriver i oppskriften. Og MAX 20% av formulaen din.

Det er bare en fordel å halvere oppskriften og lage mindre av gangen;)

Her er ingredienslisten til 50 ml:

  • 30 ml Aloe Vera Gel (51.68%)
  • 15 ml Vegetable Kosher Glycerine (25.84%)
  • 8 gr  L-Ascorbic Acid (13.78%)
  • 2.5 ml Avokado Oil (4.31%)
  • 2.5 ml Grapeseed Oil (4.31%)
  • 5 dråper Frankinsence Essential Oil (0.09%)

Formulaen blir følgende:

  • 51.68 % vann
  • 8.61 % olje
  • 25.84 % emulsifier
  • 13.87 % additives

Her er det ikke brukt noen konserveringsmidler i tillegg, men jeg bruker en veldig bra forpakning/flaske som er en såkalt treatment airless pump, som ikke slipper inn luft. Veldig bra å bruke til produkter som oksiderer lett ved å bli utsatt for luft, som feks l-ascorbic acid. Genialt!:)

Jeg tror jeg neste gang vil ha i vitamin E olje, som konserveringsmiddel.

Slik gjør du:

Du trenger en bolle eller kopp til å blande i. Ha først i Aloe Vera Geleen før du tar blander i L-Ascorbic Acid. (Åpne kapslene forsiktig over koppen/bollen). Bland godt. Gjerne med en elektrisk visp av noe slag. (mixmaster, melkevisp ol) Mål opp glyserin og ha i. Bland godt igjen.

L-ascorbic aciden gjør blandingen tynn med sin lave ph verdi. Ha i oljene og til slutt den eteriske oljen. Pass på å ikke ta mer enn oppført. Noen eteriske oljer kan virke irriterende på huden din. De er ikke beregnet til å bruke ublandet.

Bruk en trakt for å få produktet oppi flasken, etter at du har blandet skikkelig. Det er ikke brukt emulgator i denne, så den må ristes før bruk.

Følg med på farge og lukt

Følg med på om farge og lukt forandrer seg. Da bør den ikke brukes mer. Med når det er sagt, så har min hvertfall holdt seg fin i en tre ukers tid nå.

Bildet under har eksempler på airless pumps. Synes de er ganske lekre. Og, som sagt: de gjør en jobb for konserveringen ved å ikke slippe til luft. Funksjon og design, hånd i hånd 🙂 Me like.

Også kan du lage din egen label, det er goy!

Disse flaskene kjøper jeg på Ebay.

o_P281410

Reklamer

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s