Hjem > Matoppskrifter > Raviolisalat med pesto og stekt svinefilet

Raviolisalat med pesto og stekt svinefilet


Hvis du har planer om matlagning i helgen og ikke vet hva.. Well, her er et smakfult forslag😉
Vi brukte svinefilet, men denne pastasalaten er god til både kylling og laks også.

Det hender jeg smaker noe godt og får lyst til å gjenskape den smaken. Denne retten er slik. Et kjøp på-farta i ferskvaredisken på Ultra-(Bryn senteret,Oslo) var utrolig vellykket (kjempegodt). Sånn bortsett fra at den inneholdt tortellini (slike pastaputer med spinat) og ikke ravioli (fylt med ost). Det fant jeg ikke i nærbutikken. Men du kan velge. Begge deler er godt.

raviolisalat med svinefiletNå er denne retten kanskje ikke en hel middag i seg selv. Isåfall ville jeg servert brød til. I dette tilfellet hadde vi en svinefilet i kjøleskapet som samboeren tok seg av. Men jeg tror han gjorde sånn cirka slik:

Stekt svinefilet

Sett på stekeovnen på 170 grader.

Svinefileten gnis inn med salt og pepper. Stekepannen settes på ganske sterk varme. Vent med å legge kjøttet i panna før den er varm. Stek i smør eller olje. Evnt begge deler. Kjøttet skal bare brunes. Noe som kun tar få minutter.

Legg kjøttet oppi en form, eventuelt oppå en dobbeltbrettet foliebit. Bruk steketermometer som du setter inn der stykket er tykkest, og finner sånn cirka midten med tuppen av termometeret. La kjøttet stå til det er 68 grader. Da får du den lyserosa varianten (som på bildet). Liker du det mer eller mindre stekt, så la temperaturen gå noen grader høyere eller ta kjøttet ut ved 65 grader. La kjøttet hvile litt etter at det er tatt ut av ovnen, før det skjæres i skiver.

Raviolisalat

Dette trenger du:

  • 1 pk ravioli
  • 1 boks cherrytomater
  • 1 rødløk
  • 2 vårløk
  • minst et lite glass pesto
  • salat, og gjerne litt ruccula
  • en god olivenolje
  • salt, gjerne maldonsalt

 

Slik gjør du:

Kok raviolien i 6 minutter. Skyll i kaldt vann, ha i litt olje og avkjøl.

ravioli

Riv opp og skyll salaten. Kutt cherrytomatene i to. Kutt løken i to, og deretter i så tynne skiver du klarer. Vårløken kuttes også i tynne skiver, og alt blandes sammen.

P1060768

Bland pesto og olivenolje slik at pestoen får en sauskonsistens. Ha i en klype salt.

pesto og olivenolje

Bland pastaen og pestoen sammen med salaten.

P1060778

Velbekomme!😉

  1. 31. januar 2012, kl. 00:58

    Denne skal prøves! Liker selv å bake og lage til mat. Spennende med Salater!🙂

    • 31. januar 2012, kl. 12:22

      Denne er utrolig smakfull! Verdt å prøve😉

  2. Anonym
    5. februar 2012, kl. 16:53

    Nam ! Den så digg ut ! Jeg er en hund etter enkle oppskrifter som tar kort tid og er sunne , og dette så veldig godt ut ! Ravioli er forresten en av de finere pastatypene med lavest gi , så vet dere det ! Godt er det også ! takk, skal prøves , en flott rett for en singel studine dette altså !😉

    • 5. februar 2012, kl. 17:04

      Jepp, dette er godt! OG raskt!🙂 Anbefaler deg å prøve denne!!
      Tusen takk for info! Ante ikke at denne pastatypen har lavest gi. Kjekt å vite😉

  3. 5. februar 2012, kl. 16:55

    Den forrige meldingen var fra Frk Lund, altså så vet MissJ det😉

  1. No trackbacks yet.

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: