Når er det på tide å kaste gamle sminkeprodukter?


cosmetics-skin-Care

Januar er en måned for opprydning. Også i sminkesakene. Jeg har en tendens til å spare på ting, selvom jeg ikke bruker det. Enkelte ting kan jeg ha hatt i årevis. Det gjelder også garderoben min, enda jeg har lært at den andre gangen et plagg er på mote, så er det neppe noe plagg for den som allerede har opplevd moten. Og hverfall ikke vintageversjonen.

Men i motsetning til garderoben har skjønnhetsprodukter en holdbarhetsdato, og kan bli dårlige. Og når de gjør det, så er det usundt og til og med skadelig. For å unngå dette kan du prøve å unngå å kjøpe produkter til samme formål på samme tid. (Er ikke alltid det er så lett, I know) Men hvis det er uunngåelig, må du prøve å holde deg oppdatert på holdbarhetsdatoen.  Her kommer en liten guide:

Dette er kun en guide. Vær bevisst på hva slags produkter du bruker, hva de inneholder, og hva slags lukt og konsistens de bør ha, så kan du selv vurdere om du vil bruke et produkt etter holdbarhetsdatoen er utgått.

fuktighetskremFuktighetskrem
Fuktighetskremer kan miste sin friskhet etter 6 måneder. Vær sikker på at du lukker korken/lokket helt for å forlenge holdbarheten og unngå bakterieoppbygging. Som alle andre kosmetiske produkter, kan man forlenge holdbarheten ved å sette det i kjøleskapet.

 

 

neglelakkNeglelakk
Teknisk kan neglakken være holdbar i 18 måneder, men den virkelige testen kan du gjøre ved å enkelt riste littegrann, og registrere om fargen fortsatt er adskilt. Hvis fargene er adskilte etter en rask risting, kast den.

Selv har jeg mange neglelakker som er flere år gamle, kanskje opptil 15 år!! hehe. Og hvis jeg har vært flink å lukke de igjen kort tid etter bruk, så går det fint an å ta littegrann neglelakkfjerner for å tynne ut lakken. Og vips, nesten god som ny;)

leppestift
Leppestift
Den beste måten å finne ut om en leppestift har blitt dårlig? Lukt på den. Du vil kjenne om den har blitt sur, noe den vanligvis kan bli etter 3 år

 

 

lipglossLip gloss
Lip gloss kan bli dårlig etter et år, og vil kjennes klissete og ekkel å ha på.

 

 

Mascara
Heldigvis er det lett å vite når mascaraen er dårlig. Konsistensen blir tørr, klumpete, og vanskelig å påføre. Pluss, gammel mascara kan inneholde usunne bakterier, så kast produktet når den tørker ut, vanligvis etter 3 måneder.

 

parfymeParfyme
Gode nyheter, Beauties: Din favorittparfyme vil vanligvis vare opp til 8 år etter at den er åpnet.

Vil du bevare den frisk enda lenger? Sett den i kjøleskapet!  Oksideringen —prosessen som forandrer lukten, vil skje fortere i varme omgivelser.

 

kosterKoster
Det er enkelt å fortelle når kosten er klar for å bli dumpet. Bare se på den. Hvis hårene er frynsete eller faller ut, er det på tide å investere i en ny kost.

 

solkremSolkrem
Heldigvis, de fleste tuber har utløpsdato på seg, som er typisk et år. Så ingen grunn til å hamstre solkrem. Kjøp kun det du trenger.

black, cosmetics, beautify, grooming, makeup, cosmetic, beauty, make, eyeliner, beautify, brush, pen, eye, lid,Flytende eyeliner
Denne kan holde seg ganske lenge, opptil 2 år. Pass på å lukke igjen produktet med en gang etter bruk. Den vil klumpe seg og virke tørr etter lang bruk.

 

eye and liplinerEye & Lip Liner
Hvis du spisser blyanten jevnlig vil du unngå effekten med skumle bakterier, som kan påføre deg irritasjon i og rundt øynene. Opptil 3 år kan dette produktet vare.

presset pudderPresset pudder
Pudder i presset form kan holde seg friskt i hele 2 år.

 

 

 

øyeskyggeØyeskygge
I presset form kan øyeskygger holde seg i 3 år. Jeg har vel ikke alltid passet på dette selv. Og hvis du er som meg; syns det er fryktelig vanskelig å kaste, så vær oppmerksom på hvordan hud og øyne reagerer. For hvis du feks blir sår og irritert rundt øynene, kan det være ett av produktene du bruker.

vannbasert foundation


Vannbasert foundation
Det er ikke alltid så lett å vite hva produktene man kjøper inneholder, men en liten titt på ingredienslista kan hjelpe deg. En vannbasert foundation er holdbar i ca. 12 måneder etter at den er åpnet.

 

 

oljebasert foundationOljebasert foundation
Olje har mye lenger holdbarhet enn vann. Så fort det er vann med i bildet vil produktene være utsatt for mer bakterier. Så dermed holder en oljebasert foundation lenger enn en vannbasert, hele 18 måneder.

 

concealerConcealer
En concealer skal holde i rundt 12 måneder. Og du vil kjenne på konsistensen som blir tørrere jo eldre produktet er.

 

 

krem eller gel rensKrem eller Gele rens
Renseproukter har en holdbarhet på rundt 12 måneder.

 

 

 

 

Bruker DU produktene lenger enn holdbarhetsdatoen?

Reklamer

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s