Shea butter kan brukes til mye


shea butter natural nuts

Shea butter er en av mine favorittingredienser som jeg bruker i mange av de produktene jeg lager. Dette er en må-ha ingrediens.

Hva er Shea Butter? 

Shea butter, er et naturlig kremfarget fett som er godt kjent for sine fuktighetsgivende egenskaper. Det er laget av nøtter fra shea trær i Afrika, og det kan ta så mange som tretti år før man kan høste.

NOW-shea butterShea butter har blitt omtalt som «kvinners gull» fordi det er den eneste kilden til inntekt for økonomisk vanskeligstilte kvinner.

Shea Butter fra Vest-og Sentral-Afrika

Shea butter har vært brukt i århundrer i Afrika før dens gode egenskaper ble anerkjent av andre land. Shea butter har mange fordeler, og noen av disse inkluderer lindring av tørr hud og hodebunn, healing av hudskader og eksem, holde rynkene i sjakk, berolige mindre brannskader, minimere forekomsten av strekkmerker, og gjenopprette tapt glans i håret.

Helbredende egenskaper

På grunn av sine helbredende egenskaper har shea butter blitt innarbeidet i mange produkter til personlig pleie, som lotion, shampo, balsam og såper. Shea Butter en fantastisk mykgjørende og er perfekt for daglig bruk. Det inneholder naturlig vitamin A og vitamin E, og har en naturlig solfaktor på rundt 2.

Dette produktet vil smelte ved høye temperaturer og bli solid igjen når det er avkjølt. Dette er naturlig og kan påvirke utseendet, men vil ikke skade kvaliteten på produktet. Dersom det er hardt, kan det bli myknet ved å plassere i en kjele med varmt vann i 30 minutter eller microwaved i noen sekunder.

Hvor kan man kjøpe Shea Butter?

Det er mange nettbutikker som selger shea butter. Jeg har aldri kjøpt andre steder enn min yndlingsbutikk for ingredienser, iherb.  (Dere må søke på “shea butter”. WordPress driver og kødder med bloggen min, så jeg får ikke linket direkte. f.)

Reklamer

En kommentar om “Shea butter kan brukes til mye

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s