Krydderkake


krydderkake

Dette er en smakfull krydderkake som er rask å lage.

Du trenger:

  • 150 gram smør (helst meierismør)
  • 3 egg
  • 3 dl sukker
  • 1 ss ingefærpulver
  • 1 ss nellikpulver
  • 1 ss kanelpulver
  • 1 1/2 dl rømme eller kulturmelk
  • 1 ts natron
  • 4 1/2 dl hvetemel
  • 1 1/2 dl tyttebærsyltetøy (andre typer kan også brukes, men tyttebærsyltetøy gir en god syrlig smak, så det er å foretrekke)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Dvs ingrefær, nellik, kanel, hvetemel, natron. Sikt det tørre og bland sammen med eggedosisen. Bland smeltet smør godt inn. Tyttebærsyltetøyet blandes i tilslutt.
Ha kakerøra i en smurt ildfast form. En brødform er en bra størrelse.
 
Steketid:
Stek på nederste rille i ca 1 time på 175 grader. (Steketiden kommer an på kakeformen. Så hvis du bruker en annen type form enn brødform, så følg med!)
Hvis du vil kan du lage en blanding av filadelfiaost og melis og ha som glasur.
 
Nam! Godt!
 
Dette innlegget er publisert første gang den 08.06.2011

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s