EUs liste over hormonforstyrrende stoffer


wlw-thepoisoningofourfoodsystem_a790-skull_crossbones_2Etter at jeg begynte å lære meg om ingredienser, og hva som er bra og dårlig, har jeg blitt mer og mer frustrert på bransjen som selger mye dritt. De sparer på gode ingredienser for å kunne produsere feks kremen billigst mulig. At de i tillegg bruker ingredienser som kan være direkte skadelige, virker det som de satser på at vi forbrukere overser.

Dette gjelder selvfølgelig ikke alle. Det finnes heldigvis fortsatt idealister som er mer opptatt av å levere bra produkter, og bruker ingrediensene som må til for å få til dette. Uten å ta snarveier med kjemiske stoffer som kan være skadelige eller billigere.

Jeg skal ta opp tråden i is it good or bad igjen. Det er lenge siden det har vært innlegg i den kategorien. Mest fordi det er så tidkrevende å gå igjennom hver eneste ingrediens og skrive om det, og ikke fordi interessen har dødd ut.  Først ut vil bli gloConcealer undereye. Fordi det er min yndlingsconcealer, eller rettere sagt, the one and only. Så jeg vil sjekke ut om den er så bra som den gir seg ut for. 

Forbrukerrådet er ute og advarer mot hormonforstyrrende stoffer.

“Forbrukerrådet har gjort en omfattende kartlegging som viser at det finnes ett eller flere hormonforstyrrende stoffer i 40 prosent av over 3000 kartlagte produkter.”

Her er EUs liste over hormonforstyrrende stoffer:

*Benzophenone-1:
Brukes som UV-filter. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer. *Benzophenone-2: UV-filter. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.*BHA eller Tert- Butylhydroxyanisol: Antioksidant. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.

*Boric Acid:
Antimikrobiel. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.

*Butylparaben:
Konserveringsmiddel. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer. Høy giftighet. Forbudt i Danmark i kroppspleieprodukter til barn under 3 år.

*Cyclotetrasiloxane:
Brukes til pleie av hår og hud. Tilhører stoffgruppen organiske ringformede siloksaner. Klassifisert reproduksjonsskadelig. Har miljøskadelig status i Norge. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer

*Diethyl phthalate (DEP):
Brukes som denatureringsmiddel. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.

*Ethylhexyl methoxycinnamate eller Octyl methoxycinnamate:
UV-filter. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.

*Ethylparaben:
Konserveringsmiddel. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.

*Methylparaben:
Konserveringsmiddel. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.

*Hydroxycinnamic acid:
Brukes til hudpleie. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.

*Propylparaben:
Konserveringsmiddel. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Forbudt i Danmark i kroppspleieprodukter til barn under tre år. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.

*Resorcinol:
Brukes i hårfarge. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Allergifremkallende. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.

*4,4′-Dihydroxy-benzophenone:
UV-filter. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.

*4,4′Dihydroxy-biphenyl (Dihydroxybiphenyl):
Brukes ofte til bleking og hudbeskyttelse. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.

*4- Methylbenzylidene camphor:
UV-filter. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer.

*3-Benzylidene camphor:
UV-filter. Dokumentert hormonforstyrrende i dyreforsøk. Står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer. Forbudt i Frankrike i kroppspleieprodukter og kosmetikk.

Reklamer

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s