Hormonsjekk.no


hormonsjekk_0

Forbrukerrådet har lansert en applikasjon til iPhone (fra 3Gs og oppover) i tillegg til nettsiden hormonsjekk.no, hvor du kan sjekke produktene du bruker for hormonfortyrrende kjemikalier.

Med appen kan du enkelt scanne strekkoden på produktet, på nettsiden kan du søke etter produkt med navn og kategorier.

Dette gjør en bevisst beautyblogger glad!! 🙂 Jo mer bevissthet rundt dette temaet, jo bedre!!

Har du iphone anbefaler jeg deg å scanne produktene du bruker daglig for å finne ut om de inneholder skadelige stoffer for deg. Vi vet ennå ikke helt hva disse stoffene fører til på sikt. Så selvom de påståes å være uskadelige i små mengder, vet vi jo ikke hva daglig bruk gjør.  

Takk til sønnens kjæreste som scannet alt vi har på badet med sin nye iphone 🙂 Fant ut at den ene shampoen vi bruker inneholder skadelige stoffer : Rimis svar på frisørshampoo: Frank Provost Expert Color Professional Sahmpoo, protect & shine. (Styr unna!)

9 kommentarer om “Hormonsjekk.no

    • Takk for linken!
      Jeg har lest endel på siden deres, og blir ikke noe mindre bekymret av at dere hevder at alle produktene i norge er trygge. At noe ble vurdert som sikkert i 2008 er ingen garanti for at det er den fulle sannhet. Opp igjennom historien har vi gjort oppdagelser om forskjellige stoffer, noen ganger for seint.

      Jeg er også klar over viktigheten av konserveringsmidler i produkter, men mener at parabener burde bli erstattet med noe som er bedre for helsa.

      Mitt største ønske er at dere med deres posisjon i dette markedet blir mer bevisste og skeptiske til kjemiske stoffer.

  1. Flott at du tar opp dette! 🙂

    Vi er kosmetikkleverandør og ønsker denne applikasjonen velkommen! Vi vil snart få registrert inn alle våre (økologiske) produkter og da vil det bli flere grønne produkter i listen på hormonsjekk.no

    • Takk for kommentar 🙂
      Så bra at dere som kosmetikkleverandør ønsker denne appen velkommen. Det gjør meg glad! 🙂

      Økologiske produkter fortjener mer oppmerksomhet. Og jeg er selv veldig fornøyd med at dette får større fokus blandt folk flest, og at det kan hjelpe oss til å bli mer kritiske som forbrukere.

  2. Anonym sier:

    Hyggelig å være til hjelp 😉
    Det er jo litt morsomt og!
    Også litt ekkelt å vite hvor mye «skadelig» som finnes i produkter!
    Lenge leve dine produkter 😉

    • Skjønner hva du mener. Noen ganger lever man lykkeligst i uvitenhet 😉 Men det er jo greit å vite hva vi smører på huden da!

      Takk for hjelpen! Det var supert å finne ut av den shampoen. Da bruker vi ikke den mer.

      Ser du er anonym idag 😉

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!