Gulrotsuppe med ingefær


gulrotsuppe

Gulrotsuppe høres kanskje ikke så spennende ut. Men det må være fordi du aldri har smakt det, eller har fått en dårlig versjon. For gulrotsuppe kan være utrolig godt og smakfult. Også er den så utrolig VAKKER da! Fargen på suppa er nydelig og innbydende.

At det i tillegg er enkelt og raskt å lage er vel ingen ulempe;)

Suppen er mektig og tykk, men hvis du mener suppe ikke er middag kan du ha den som forrett, og som middag så passer det jo bra med litt dessert etterpå. Som gjerne også er litt mektig. Kan anbefale Bringebær og iskrem.

P1060220Du trenger:

  • 800 gram gulrøtter
  • 2 løk
  • en bit tørket ingefær og /eller hermetisert/fersk ingefær
  • Hvitløk
  • Vann
  • Salt og pepper
  • Smør
  • Creme Fraiche, (evnt rømme hvis du ikke har)

Slik gjør du:

  • Ta en stor kasserolle og stek løken i smør til den er mør.
  • Ha i oppkuttede gulrøtter og dekk til med vann
  • La gulrøttene koke seg møre.
  • Ha i ingefær, timian, hvitløk, salt og pepper. Smak deg til mengden med krydder.
  • Kjør blandingen glatt med en stavmikser.
  • Rør i creme fraiche og mer vann hvis du vil ha en tynnere suppe

Godt brød ristet i stekeovn passer fint til denne retten hvis du har den som middag. Ikke glem desserten da 😉

4 kommentarer om “Gulrotsuppe med ingefær

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s