Hjemmelaget øyekrem


Som jeg sa på fredag, denne øyekremen må jeg i all beskjedenhet si er en av de bedre jeg har prøvd!;) Den demper eventuelle hovne øyne, gir godt med næring og fukt, og holder linjene i sjakk. Og er superdrøy. Bare bittelitt som skal til. Well, jeg kaller det øyekrem, men i virkeligheten er det mer en gele.

Hver og en ingrediens i denne kremen har en hensikt. Med hjemmelagde produkter har man full kontroll og kan unnlate å bruke alle fyllstoffene som kommersielle selskaper bruker for å øke mengden og gjøre produktet så rimelig å produsere som mulig. DET gidder ikke vi tenke på nå. Her skal vi bare ha bra ingredienser. Ok. Nok blabla.

På bildet nedenfor ser du alle ingrediensene jeg brukte:

1) Vegetable Based Kosher  Glyserine fra Coastal Scents, 2) Frankinsence Essential Oil fra Coastal Scents, 3) Ren Vitamin E Oil fra Iherb, 4) Almond (mandel) oil fra Iherb, 5) Cucumber Gel (agurkgele) fra RootsHerbal, 6) Aloe Vera Gel fra RootsHerbal

 

 

 

ingredients

Nå, litt kort om ingrediensene:

Agurk og Aloe Vera

P1060151

Agurkgeleen bestilte jeg sammen med aloeverageleen fra en nettbutikk i India. Har lett opp og ned og frem og tilbake etter nettopp agurkgele. For nettopp det er kjent for å ha en lindrende effekt på hovne øyne og mørke ringer.

Aloe Vera er kjent for å gi fuktighet, å lindre betent hud, lege arr, i det hele tatt en stor hjelp til å reparere skadet hud. (solskader, brannskader, arr..mm)

Geleene koster kr. 67.00 per stk.  Kjøp Cucumber gel her. Og Aloe Vera her.

 

Vitamin E olje

P1060151E-vitamin olje, er kjent for å ha gode fuktighetsgivende egenskaper for huden. Og på samme måte som aloe vera, en legende effekt på skadet hud.
Jeg lette lenge etter en helt ren E vitamin olje til en levelig pris. Og det viste seg at Iherb my precious
, hadde denne.

Skal du handle for første gang på iherb, står du fritt til å bruke min iherb-kode: FUV625. (Ja, jeg får noen fordeler av at du bruker koden. Prøver ikke på noe lureri ;)) Når du HAR handlet der, får du din egen kode som du kan dele med andre. Og den gir deg 5% avslag ved første bestilling.
Ok. digresjon. Ren Vitamin E Oil får du kjøpt her til ca. 52 kroner.

Vegetable Based Kosher Glyserine

glyserine

Glyserine blir ofte brukt i de dyreste kremene. Den er kjent for sine fuktighetsbevarende egenskaper. Det vil si, at glyserin binder fuktighet til huden. Fås kjøpt på Coastal Scents til kr.35,-.

 

Almond Oil (Mandel Olje)

153-0130

Denne oljen sies å ha god virkning på mørke ringer under øynene. I tillegg til å holde huden myk og tilføre næring og fuktighet. Fås kjøpt på iherb. Ca. 48 kr for 473 ml.  Det rekker kjempelenge. Mandelolje er super både til hud og hår. Så denne oljen er også anvendelig til andre ting.

Frankinsence Essential frankinsenceOil

Forruten at den lukter godt, sies Frankinsence Essential Oil å penetrere huden dypere enn andre eteriske oljer.

 

 

 

Ok, er du klar for å lage øyekrem?

Hva du TRENGER for å lage en øyekrem (ca. 30 ml):

 • bolle, kopp ol til å  blande ingrediensene i.
 • skje eller spatula, til å blande med. Eller aller helst en liten melkevisper.
 • kokt vann til sterilisering av redskapene
 • Noe å måle mengden med (En teskje rommer vanligvis 5 ml)
 • 10 ml Cucumber Gel
 • 10 ml Aloe Vera Gel
 • 5 ml Glyserin
 • 5 ml Almond oil (mandel olje)
 • 4 ml Vitamin E oil
 • 5-10 dråper Frankinsence Essential Oil
 • Embalasje til det ferdige produktet, evnt en trakt hvis du bruker tube eller flaske

HVORDAN vi går fram for å lage en øyekrem

P1060177Aller først så trenger du noe å blande ingrediensene i (Noe med kant rundt så det ikke blir så mye griseri ;)), og noe å blande MED. En bolle eller en kopp.  En skje eller en spatula.

Steriliser redskapene med kokt vann.
Ingen av disse ingrediensene trenger oppvarming for å blande seg med de andre.

Mål opp ingrediensene og ha dem i bollen . Rør sammen til det blir en jevn masse. Værre er det ikke. En melkevisper er perfekt til å blande sammen med..

EMBALASJE til øyekremen

liptubeEmbalasjen har flere funksjoner. Og jeg som tidligere har tenkt at fin embalasje kun er et triks de bruker for å få oss til å kjøpe produktet, så har jeg innsett etter at jeg begynte å lage mine egne produkter, at embalasjen faktisk også har en funksjon.

Til denne kremen har jeg valgt en lipbalm tube som rommer 15 ml. (slik med skråtupp som ofte er brukt til glosser, se bildet nedenfor) Det var fordi jeg har noen tomme, og de erstatter en ordinær tube-embalasje. Jeg har også brukt en liten krukke tidligere, men det føles og er mer hygenisk med tube, samtidig som produktet blir bedre bevart fordi det ikke kommer så mye luft til i en tube som i en krukke. Fingrene puttes heller ikke oppi produktet, noe som jo gjør at det oppstår bakterier i produktet. Da er det bedre å kunne klemme ut produkt fra en tube. :))

For å få produktet oppi tuben bruker jeg en trakt. Og siden produktet ikke er flytende, men mer geleaktig. Så må jeg stampe med en liten “pinne” for å få produktet oppi embalasjen. Med litt tålmodighet, så går det fint 😉

MERKELAPP på produktet

Jeg synes det er morsomt å lage produkter som også ser litt fine ut:) Så merkelapper bestilles fra Vistaprint.com når de har gratis tilbud. Og jeg betaler kun for frakten. Thats a good deal!
(Får nyhetsbrev slik at jeg lett holder meg oppdatert på tilbud!)

Som du ser (bildet nedenfor) har jeg laget meg en logo.  Og når jeg har funnet en oppskrift som funker, så skriver jeg på ingrediensene også! Det er gOy:))

Håper du ble inspirert til å prøve! Det er ikke så komplisert som det virker. Og siden du har en oppskrift som er ferdig ekperimentert, så er det bare å gå igang 😉

Siden jeg er nerd, har jeg laget en app som regner ut hva det koster. Og dette produktet (30 ml) koster deg i underkant av 30 kroner å lage. (uten embalasje) Det ga meg to tuber med produkt a 15 ml. Og siden det ikke er vann i dette produktet, så holder det seg fint i kjøleskapet.

Lykke til! Vil gjerne høre fra deg hvis du prøver denne FANTASTISKE oppskriften 😉

eyecream

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer om “Hjemmelaget øyekrem

 1. Hei, håper jeg får summet meg til å gjøre dette snart, ser genialt ut. Jeg lurer på om jeg ikke har lyst til å tilsette aprikos -kjerne olje, og trollhassel i tilligg? I allefall trollhassel, pga jeg trenger litt astringerende behandling av øyepartiet!! Hva tror du om det? Du virker så godt informert, vet du om hvor jeg kunne får kjøpt trollhassel til slikt bruk? Tusen takk!!! 🙂 du er kjempeflink!

  • Jeg tar til meg alle pene ord 🙂 Tusen takk!:)
   Denne kremen er faktisk ganske så lett og grei å lage. Ingenting som må smeltes eller spesielle temperaturer som må brukes. Bare mikse det sammen;)

   Trollhassel er ikke den ingrediensen jeg bruker mest, eller kjenner best til (antar d er d samme som witch hazel?) Men har en som jeg kjøpte på iherb:

   http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Witch-Hazel-Organic-Alcohol-1-fl-oz-30-ml/8179?at=0

   Prøvde å lage en annen øyekrem med denne, men likte ikke brunfargen som produktet fikk. Men det er nå meg da;) Det er nok en av de ingrediensene jeg trenger å lære mer om.
   Takk for kommentar! 🙂

 2. Selina sier:

  Hei, tenkte å prøve meg på denne kremen 🙂 Når du bestilte agurkgeleen og aloverageleen, hvordan gjorde du det da? 🙂

  • Det begynner å bli en stund siden jeg laget denne, så jeg husker ikke alle detaljer vedr. bestillingen. Men aloevera geleen og agurkgeelen bestilte jeg på rootsherbal.com. Bestilte der som i en hvilken som helst annen netbutikk 😉 Lykke til 🙂

   • Selina sier:

    Spørsmålet mitt var egentlig om du brukte ebay, yahoo eller amazon.com når du bestilte 🙂 har aldri bestilt på den måten før. Takk 🙂

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s