Fårikål


faar-ikaal-kjott-av-sauDet er høst, det begynner å bli kalt, og fårikålkjelen står og putrer på komfyren. Da er det ikke så farlig om det går mot vinter.  Og om tilværelsen som trekkfugl virker fristende, så venter jeg hvertfall til gryta er tom 🙂

Fårikål er en av de enkleste rettene å lage. Og ingrediensene kan telles på en hånd. Det eneste man trenger å gjøre er å kutte opp kålen. For vi kjøper jo ferdig oppkuttet kjøtt 😉

Du trenger:

3 kg hodekål
3 kg fårekjøtt
4 ts hel sort pepper
6 dl vann
salt

Slik gjør du:
Kutt kålen i strimler. Jeg pleier å kjøpe altfor mye kål i forhold til hva jeg trenger, så da fjerner jeg de hardeste og tykkeste bitene av kålen.
P1060077

Du trenger en stoor gryte. Sikkert den største du har. (Like greit å lage mye. Oppskriften kan jo ganges opp hvis du ønsker en større porsjon som kan vare i dagesvis:)) Og fårikålen blir jo bare bedre og bedre. Synes jeg hvertfall 🙂  Oppskriften her med 3 kg kjøtt holdt i to dager til 4 personer.

Denne gangen stekte jeg kjøttet i smør i gryta først. Aldri prøvd det før, men det sto på en av pakkene med fårikålkjøtt. Er ikke sikker på om det gjorde så mye fra eller til på smaken igrunn. Godt var det uansett. Både høstens porsjon en og to. Med og uten stekt kjøtt.  Så mulig jeg dropper dette neste gang. eller ikke.

P1060086

Legg kjøttstykker slik at det dekker bunnen. Ta på salt og kvernet pepper. Ta den hele pepperen helst i en pepperbeholder, men det går fint med en bit av et kjøkkenhåndkle for eksempel, som du lager som en pose til pepperet og tar en strikk rundt slik at de holder seg på plass. (Fant ikke pepperbeholderen sist, så da ble det håndkle og strikk. Funka finfint:))

PepperMange lar de hele sorte pepperkornene ligge løse i gryta. Men jeg liker ikke å tygge harde pepperkorn eller måtte plukke ut. Så da er det greit å samle dem på ett sted.

Legg pepperposen/beholderen i bunnen av gryta, eller oppe det første kjøttlaget. Dekk kjøttet med kål. Ha på salt og pepper. Og slik forsetter du med lagvis kjøtt og kål. (og salt og pepper)

Thats it. Nå skal gryta stå og putrekoke et par timer.

P1060095
Serveres med kokte poteter. Har hørt at gulrøtter også kan være godt til 😉
 

God fårikål 😉

Reklamer

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s