Fruktkrembløtekake


P1050901Når sønnen i huset har bursdag, blir det bløtkakebaking på mor, etter ønske fra “bursdagsbarnet”.  Jeg spør hvert år, svaret er det samme :)) Så siden barnet har passert 20 for et år siden, har det blitt mange års trening. (hør jeg skryter dah)

Ettersom åra har gått har jeg vel kommet frem til at masse bær og frukt redder selv den skeiveste kake. Det kan ikke gå feil, når råvarene i seg selv er så gode.

Å bruke ferdiglaget kakebunn går selvfølgelig an. Men jeg anbefaler på det sterkeste å lage bunnen selv. Har en oppskrift på sukkerbrød som aldri har sviktet meg. Og lager du sukkerbrødet kvelden før kaka skal pyntes, så blir det ikke så mye å  gjøre på en gang 😉

kakefyllDu trenger til fruktkremen (kakefyllet):

  • vaniljekrem (ferdiglaget, pulver (vaniljesauspulver, bruk halvparten av oppgitt væske), hjemmelaget)
  • friske eller frosne bringebær
  • en banan
  • en boks fersken
  • 3 dl kremfløte
  • sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4-5 kiwi

 

P1050896Slik gjør du:

  • Pisk krem av fløte, sukker og en teskje med vaniljesukker.
  • Lag vaniljekremen.
  • Bland halvparten av kremen med vaniljekremen.
  • Bland bringebærene inn i vaniljekremblandingen.
  • Kutt bananen i skiver. Bland med vaniljekremen med bringebær.

 

P1050899

  • Smør vanilje og bringebærkremblandingen på kakebunnen.
  • Skjær den hermetiske ferskenen i biter.
  • Legg ferskenbitene oppå vanilje og bringebærkremblandingen.
  • Legg på kakelokket.
  • Smør kremblandingen på toppen

Forslag til andre ingredienser som kan brukes:
Jordbær, blåbær, rips, ananas.

P1050902

  • Pynt med kiwi skåret i skiver.

På denne kaka er det lagt mer vekt på smak enn kunstferdig pynt. Men den er safe. Kan ikke gå feil om du stiller med apetittvekkende råvarer.

God både sommer og vinter.

Det er selvfølgelig mange muligheter til å bruke andre bær og frukter. Men kombinasjonen i denne oppskriften er garantert smakfull 😉

Har du forslag til andre bær eller frukter som kan brukes?

Reklamer

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s