Kan jeg friste med en kabaret?


Den tradisjonelle kabareten med erter og vasne gulrøtter er litt kjedelig etter min smak. Og når jeg en sjelden gang lager kabaret, så bruker jeg ikke oppskrift, men bruker det jeg har eller det jeg kommer på i farta, også drar jeg og shopper.

Ingrediensene jeg brukte denne gangen var få, men ble smakfullt, Og til og med de to gutta mine som i utgangspunktet ikke liker kabaret, spiste frivillig av denne. Tenk.

Reker og egg er obligatorisk i min kabaret-oppskrift (og aspic/buljong-gele da selvfølgelig.), mens resten kan variere.  Det er jo bare å bruke fantasien her 😉

eggs

0502

shrimps

 

 

 

 

 

 

 

Denne gangen brukte jeg mais, paprika, cherrytomater og rødløk. Det ble smakfult 🙂

maiskornpaprikaskivet_rodlok390651_090519110848_Cherry_Tomatoes5

 

Du trenger til rekekabareten:

  • 4 kokte egg
  • en medium rødløk
  • en pose buljong-gele
  • reker (jeg brukte ferdigskrellede)
  • 3/4 rød paprika

Slik gjør du:

P1050718Begynn med buljong-geleen. Kok opp vann, og bland sammen pulveret med vannet. Les på posen for nøyaktig fremgangsmåte.

La blandingen avkjøles.

Kok eggene hardkokte. La de avkjøle seg litt før du begynner. Hvis råvarene er varme vil det forsinke prosessen, så det aller beste er nok P1050719å koke eggene god tid i forveien. Hadde jeg gjort det da? Nope. Men det er lurt fordet;)

Well. Paprikaen og rødløken må kuttes i biter.

Alt legges lagvis med aspicen. Jeg tok buljonggeleen på i 3 omganger. Og lot den stå i kjøleskapet mellom omgangene for at den skulle stivne raskere.

Det tar litt tid pga stivelsesprosessen. Men da kan du jo finne på noe annet imens. Jeg laget kabareten i en passe stor plastboks som hadde inneholdt ferdigkjøpt bacalao fra smart club. Synes ikke det er nødvendig å velve den ut av boksen, derfor er det heller ikke så nøye at man pynter kanten slik man ofte gjør med kabaret. For eksempel eggeskiver som ligger rundt det hele. Lar den bare være oppi boksen sin til den er oppspist.

Enkelt å skjære skiver med en kniv når man vil ha en brødskive med kabaret. Majones som tilbehør anbefales, og hvis du ønsker er det sikkert godt med et salatblad under;)

P1050723

Reklamer

2 kommentarer om “Kan jeg friste med en kabaret?

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s