Pannekaker og ertesuppe


I barndommens middagsverden var dager med pannekaker og ertesuppe et høydepunkt.  Det er jo kjempeenkelt å lage, og man trenger ikke annet enn en grunnoppskrift.  Ingrediensene antar jeg de fleste har stående: Mel, egg, melk, smør, salt og sukker er alt som skal til for å lage pannekaker.

Gode gammeldagse pannekaker, godt både til middag og dessert.  Iskrem og bær som tilbehør gjør susen hvis du vil bruke dem til dessert, mens den gode gamledagse middagsvarianten med blåbær er min favoritt 😉

Pannekaker

Å lage røren god tid i forveien er en god ide. Lag den gjerne på formiddagen og sett røren i kjøleskapet med plastfolie over bollen.  Da slipper du den jobben rett før du skal steke, og røren får tid til å “sette seg”.

pannekaker og ertesuppe

Du trenger til pannekakerøra:

4–5 egg
mel
melk
ca. 100 gram smør 
(helst meierismør. Det gir best smak ;))
salt og sukker

 
P1050682Forslag til Tilbehør:

Nyrørte blåbær,
evnt andre syltetøy eller bær,
sukker.

 

 

 

Slik lager du pannekakerøre:

P1050672Smelt smøret i en liten kjele.

Knus eggene og ha dem i en stor bolle.

Ha i litt mel og melk og miks sammen med en mixmaster.

Ha i litt og litt og ha i mer mel eller melk avhengig av konsistensen du ønsker. Jeg liker en ganske tynn røre for å få tynnest mulig pannekaker. Men det er jo en smaksak, så hvis du ønsker tykke pannekaker har du i litt ekstra mel.

P1050679Ha i det smeltede smøret tilslutt, og miks til du får en fin glatt røre uten klumper.

Jeg har med vilje utelatt helt nøyaktige mål. Ikke at jeg har det heller. Jeg har i mel eller melk avhengig av om jeg ønsker den tynnere eller tykkere.
Hvor mye sukker og salt som skal has i er også en smakssak. Jeg synes det er godt med litt salte pannekaker, mot det søte blåbærsyltetøyet. Men skal du lage dessertpannekaker ønsker du kanskje en søtere variant?

Gul Ertesuppe

P1050674Ertesuppe er et must hvis jeg skal lage pannekaker til middag. Den blandingen av salt og søtt som suppe og pannekaker gir må bare smakes. 

Jeg bruker å “jukse” med ertesuppa, og kjøper Toros gule ertesuppe. Den duger for meg. Barndommens ertesuppe 😉
Men hvis du ønsker å lage alt fra bunnen, får du søke på
ertesuppe på google. Der finnes det masse oppskrifter 😉

P1050677Da trenger du litt lenger tid da. Og det beste er om du lager den dagen i forveien. Så litt mer jobb blir det jo 😉

Suppa tar ikke mer enn 5-10 minutter, men jeg synes det er godt når den er godt innkokt. Så det gjør ikke noe at den står en stund på svak varme mens du steker pannekakene.

 

Steke pannekaker

P1050675Pannekakene stekes best på ganske sterk varme. Smør er min favoritt når jeg steker pannekaker, på grunn av smaken. Men du står selvfølgelig fritt til å bruke olje.

Prøv deg frem til du finner riktig mengde røre til den tykkelsen du ønsker. Stek pannekakene gyllenbrune på begge sider.  Det skal gå ganske fort med sterk varme på platen, så følg med 😉

 

Well, jeg VET jo at denne oppskriften ikke akkurat er så ny og spennede. Men det er alltid noen som er ute etter å lære grunnleggende ting. Det ser jeg på søkestatistikken. Og dessuten, en påminnelse for megselv hva jeg kan lage, når jeg står der tom i hodet for middagsforslag. Da kan jeg bare gå i oppskriftsbiblioteket på bloggen og kanskje få inspirasjon 🙂 

Det går jo år og dag mellom hver gang vi har pannekaker og ertesuppe her hjemme. Men nå var det sannelig på tide. Godt var det og 😉

God middag!

Reklamer

4 kommentarer om “Pannekaker og ertesuppe

  1. Ertesuppe til pannekaker? hmm.. det har jeg aldri hørt om eller prøvd før. Pannekaker er jeg veldig glad i da, men skal jeg ha det til middag, da pleier jeg å ha hakket bacon i røren slik at det blir fleskepannekaker. Litt sukker i røra, slik at man får den salt/søte smaken. DET er godt det.

    • Hmm, mange måter å gjøre det på:) Tror det kommer an på hvor i landet man er fra kanskje, hvordan pannekaketradisjonen er. Men du burde prøve da! Det er kjempegodt med ertesuppe til 😉

  2. Tilbaketråkk: Ertesuppe « Miss Jackson

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s