Hvordan bruke pigmenter som øyeskygge


FS09A

Etter at jeg entret mineral makeup verdenen har jeg lært masse nytt. Løse pigmenter som makeup var ukjent for meg. Og jeg ble overveldet av mulighetene og utvalget. Wow!!

Her var det masse fine farger for en med tidligere kunstnerambisjoner og stor fargeglede :))

Og i tillegg elsker huden min definitivt mineralmakeup.  Har mindre problemer enn noengang, bortsett når jeg blir litt for ivrig, og peeler for ofte da.. men det er jo en annen sak;)

Hva er pigmenter?

Pigmenter er rett og slett knuste naturlige mineraler avledet fra jorden. Det er et høykonsentret “fargepulver” og brukes også i tradisjonell makeup og hudpleie, men blir da gjerne utblandet med feks talkum for å få større volum og gjøre produktet billigere å produsere.

primary-minerals

Blande farger selv?

Fantasien er den eneste begrensninger på hva man kan bruke pigmenter til.  De kan for eksempel tilsettes en blank negllakk, og vips har du laget din egen med farge! Hvor kult er ikke det?
Muligheten til å selv blande pigmenter til den perfekte øyeskyggefargen er enkelt med pigmenter. Den helt unike fargen.

Men det er heller ikke noe must å ønske å blande sine egne farger, for utvalget er uendelig stort, og alle nettbutikker som selger mineralmakeup som jeg har kommet over så langt, sender deg gjerne samples på pigmentene, rikelig og til en rimelig penge. Coastal Scents tar feks $0.95, altså rundt 5 kroner for samples på øyeskygge-pigmenter som holder til maange påføringer. Mac pigmenter hos ACW til rundt 20 kroner er også å anbefale. De er så rikelige at jeg tror jeg aldri får behov for å bestille en full-size.

Mindre mengde

Når man bruker rene pigmenter trenger man derfor mindre mengder enn man er vandt til fra tradisjonell makeup, og man unngår også alle de dårlige ingrediensene som brukes. Men vær oppmerksom på ingrediensene i mineralmakeup også, for det er også noen her som bruker stoffer som ikke er så bra for oss, og som kan føre til hudirritasjon og acne.

Men det finnes mange veldig bra og rene merker, ofte er de små og ukjente for den store massen, for ironisk nok er det de store merkene som er de største synderne når det kommer til ingredienser og testing på dyr.
Det er ganske opprørende å tenke på, at de som tjener mest penger er de som selger mest dritt.

Bruk pigmenter tørt eller vått

Pigmenter kan brukes både tørt og vått som øyeskygge. Når det brukes tørt så kan du få så diskret look du ønsker, eller legge lagvis for en sterkere effekt. Men hvis du virkelige ønsker å få frem fargen, bruker du veske. Det finnes primere som gjør at fargen sitter godt og som virkelig får frem pigmentene (spesielt “våte” primere), og spesielt de med shimmer og glød. De matte blir mørkere, og denne metoden egner seg perfekt til en smokey eye look.

Påføringen

Påføring av pigmenter som øyeskygge er litt annerledes enn med tradisjonell presset skygge. Å ha bra koster er viktig for resultatet. Og riktig størrelse på kosten som passer til dine øyne.

Istedenfor å “pensle” på fargen, så dytter man pigmentene på. Bruk lite av gangen ved å svirvle kosten i lokket på pigmentet, og tapp den forsiktig av mot kanten av lokket etterpå for å bli kvitt farge som sitter løst, og for å unngå dryssing av pigmenter under øynene.

Fordelen med å bruke pigmenter

Å vite hvilke ingredienser som finnes i det man smører på huden, er aldri galt. Ved å bruke naturlige pigmenter unngår du alle fyllstoffene og annet dritt som finnes i presset sminke.

Du kommer også rimeligere ut av det, og har derfor råd til å kjøpe flere farger og leke deg! Mulighetene til å blande pigmenter er også tilstede, og du kan lage dine helt unike skygger som ingen andre har.

Ulempe med å bruke løse pigmenter

Det meste har en ulempe. Også pigmenter. Selvom jeg synes fordelene er overskyggende, så må det nevnes at det til tider kan være upraktisk. Spesielt hvis du skal ha dem med deg, kunne det vært mer praktisk og hatt en palett.  Derfor må jeg skrive om…

Press pigmenter til en fast øyeskygge

Hvis du synes det er upraktisk med løse pigmenter, så kan du presse dem, og lage dine egne øyeskygger.
Du kan google “presse pigmenter”. YouTube er har masse videoer også.

Har du prøvd å lage din egen sminke?

Reklamer

2 kommentarer om “Hvordan bruke pigmenter som øyeskygge

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s