Hjem > Matoppskrifter > Sommermat med spekeskinke og asparges

Sommermat med spekeskinke og asparges


Spekeskinke er sommermat for meg. Og sammen med asparges og eggerøre blir det komplett.

Når samboern i tillegg er en racer til å plukke sopp, og kommer hjem med en halv rimipose full av nyplukkede kantareller, så måtte jo det også inluderes i måltidet. Kan jo neppe bli bedre enn det 🙂
Og siden vi har fått litt dilla på stekte skivede poteter, ble de også inkludert. Jeg kan absolutt anbefale denne sammensetningen, men om du ønsker, fungerer det å ta vekk enkelte ingredienser.

Gode ingredienser er kluet her. Well, som det igrunn er med all mat;)

Page1

 

Du trenger altså:

Spekeskinke

egg til eggerøre

poteter

asparges

kantarell

Smør og olje til steking

 

Begynn med å skjære potetene i skiver. Skjær dem P1050596så tynne som mulig. Dette skal bli ditt hjemmelagde potetgull! Jo tynnere skiver du klarer å skjære, jo sprøere bli resultatet.

Ta et stekebrett, legg på pizzapapir. Hvis du ikke har det kan du bruke folie. Men pizzapapir fungerer best. Da unngår man at skivene sitter fast.

Hell en sikksakk stripe med olje på pizzapapiret.  Ta en bit tørkepapir ol, og gni oljen jevnt utover.

Legg potetskivene helst ved siden av hverandre. Bruk gjerne to stekebrett. Husk da å bytte plass på P1050598brettene når det har gått i overkant av 10 minutter.

Ta en stripe olje over potetene også, i tillegg til under. Ha på salt og pepper. Pass på at du får krydret alle skivene.

Potetene skal stekes totalt i ca. 25 minutter.  Dette er steketid basert på varmluftsovn. Følg med på potetene, og ta dem ut av ovnen når de har blitt gyllenbrune.

Mens potetene steker kan du gjøre klar resten.

P1050599Aspargesen kan nå gjøres klar.  Et kjempebra tips jeg fikk engang for å vite hvor man skulle kutte bort den delen som ikke er så god å spise, er å rett og slett brekke den på følgende måte:

1. Hold et par cm fra hver ende på aspargesen.
2. Bøy den slik at den knekker.
Den skal knekke der aspargesen slutter å være mør og fibrene blir grovere. Kniven kan du rett og slett legge bort.

P1050607Har kun spist møre asparges etter det! 😉

Stek aspargesene i smør til de er al dente. Dvs tyggbare, men ikke helt myke. De skal fortsatt ha en sprøhet når du tygger dem.

Lag eggerøren.  Visp sammen egg (5-6 egg til 2 personer er rikelig, kommer selvfølgelig an på hvor store eggene er også. 5-6 stk til to, betyr små egg)

Ha i en dæsj vann, salt, pepper og gjerne frisk P1050609gressløk.

Stek kantarellene i smør.

Server.

Nyt.

Fortsatt god sommer 😉

Advertisements
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: