Mild peeling med olje og sukker


Mild peeling med olje og sukker

Min hjemmelagde peeling med kanel og sukker, er en ganske kraftig peeling og passer kanskje ikke for alle. Kanelen gjør at den kan være røff for huden, så når jeg ønsker en mildere peeling, lager jeg en blanding med kun sukker og olje. Rapsolje blir ofte brukt fordi det er en rimelig og lett tilgjengelig olje. Den er også ganske lett i forhold til mange andre oljer.  Peeling er ikke noe jeg ønsker å spare på.

Denne oppskriften med sukker og olje kan vel ikke kalles min egen oppskrift. Den er vel kjent for damer med hudpleierutiner vil jeg tro. Men det kan ikke gjentas hvor effektiv denne er, og hvor unødvendig det synes å bruke masse penger på å kjøpe peelingkremer.
Jeg har prøvd mange forskjellige peelinger fra ulike merker opp igjennom årene, men jeg har aldri funnet noen som fungerer bedre for huden min, enn denne enkle og hjemmelagde med sukker og olje.

Det er ikke ALT som passer for alle. Men såfremt du ikke bruker makt når du skrubber huden din, så tror jeg denne er safe for de fleste. Husk å peele forsiktig, uansett!

For å lage peelingen trenger du:
– sukker
– olje

Olje: raps, oliven, whatever. Bare ikke mineralolje av noe slag. Den legger seg som et belegg på huden, slik som babyoil. Not good.

  • Ta en dæsj olje i en kopp eller en skål.
  • Fyll på med sukker og bland til du får en tykk masse.
  • Fukt ansiktet før du påfører peelingen.
  • Masser forsiktig med sirkelbevegelser. Ikke gni for hardt. Det kan skade (lage små sår) eller irritere huden din, og du våkner med utbrudd. (kvise)

Hvis du synes sukkerkornene blir for grove mot huden, kan du ta en morter og knuse sukkeret forsiktig slik at kornene blir mindre.

For å få best effekt er det viktig å peele jevnlig uten å overdrive. Peeling fjerner døde hudceller og holder huden myk og fin. Lytt til huden din. Den forteller deg hva den trenger.
Jeg gjør dette ca hver 3. dag. Hvis jeg blir overivrig resulterer det ofte i utbrudd, så det kan ha mot sin hensikt å gjøre det for ofte. Igjen: Lytt til huden din!! Den vet best! 😉

Hvilken peeling foretrekker du?

3 kommentarer om “Mild peeling med olje og sukker

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s