Hjem > Ingredienssjekk > EOS lip balm – Is it Good or Bad?

EOS lip balm – Is it Good or Bad?


eos_lip_balm

Omsider kommer neste post i serien Is it Good or bad? som tar for seg ingrediensene i forskjellige produkter. Her sjekkes hver minste lille ingrediens for å se om det brukes gode eller dårlige ingredienser.

Hva den lover
EOS Lip Balm er min for øyeblikket favoritt lip balm (i tillegg til min hjemmelagde). Hvis det er et produkt jeg kunne tatt med til en øde øy, så er jeg 98% sikker på at lip balm ville vært mitt valg. Ikke fiskestang, kniv eller telt. Men lip balm.

Så jeg er spent på denne lipbalmen som lover å være 95% organisk, 100% naturlig og uten parabener og petrolium. Fylt med antioksidant-rik vitamin e, mykgjørende sheabutter og jojobaolje som også er kjent for sine mykgjørende egenskaper.

Ingredienser:
Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax (Cire D’abeille)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Mentha Piperita (Peppermint) Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Tocopherol, Limonene1, Linalool1. 1Component of Mentha Piperita (Peppermint) Oil*. *Organic. 

NOT TESTED ON ANIMAL (Thats GOOD!!)

Olea Europaea (Olive) Fruit Oil

Dette er rett og slett spiselig olivenolje. Olivenolje er laget av moden frukt av oliventreet (Olea europaea). Oliventrær trives best i det varme tørre Middelhavsklimaet i Sør-Frankrike, Italia, Hellas, Spania, og deler av California.  For å lage olivenolje blir den enten knust eller presset.

Det er flere grader av olivenolje, som brukes til mat, kosmetikk, og industrielle formål.
Karakterene er bestemt av surheten i olivenoljen. For eksempel har ekstra virgin olivenolje den høyeste og beste karakteren og er den minst sure. Virgin olivenolje er den nest beste karakter, etterfulgt av Fino olivenolje, som er en blanding av extra virgin og virgin olivenolje.
Andre olivenoljer brukes til mat og omfatter Pure (ofte merket Olive Oil) og Light (bare tilgjengelig i USA). Både Pure and Light olivenoljer har blitt raffinert eller kjemisk behandlet og ribbet for sine gode egenskaper.

Olivenolje har en lang historie i legemidler, mat, og kosmetisk anvendelse i Middelhavsregionen, som begynte med dyrking av oliventrær i det femte århundre f.Kr..

Good or bad?
Olivenolje regnes å være gunstig for huden. Og i og med at det også er spiselig, så er det godkjent! Its good!

Beeswax (Cire D’abeille)*

Biene har fire vokskjertler på undersiden av bakkroppen. Kjertlene utsondrer voks som danner små plater. Ren ny voks er snøvhitt eller lys-lys gult. Fargen på nylaget voks påvirkes noe av om biene har spist honning eller sukkerlake når de laget voksen.

Bivoks består av ca 70 % kompliserte fettsyrer, 15 % frie syrer, 12 % karbohydrater, 1 % frie alkoholer i tillegg til farge, mineraler og aromastoff. Bivoks har et smeltepunkt på 61-63°C og mykner ved 32-33°C. Egenvekten er i gjennomsnitt på 0,963, det vil si at bivoks flyter oppå vann.

Bivoks brukes som fortykningsmiddel og base. Har mykgjørende egenskaper.

Is it Good or Bad?
Bivoks er komedogen (dvs tetter porer) hvis den er hovedbestandelen i et produkt. Men i små mengder er det et fremragende produkt. Så, This is Good!!

Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Coconut oil er en spiselig olje utvunnet fra kjernen eller kjøttet fra modne kokosnøtter høstet fra kokospalmen ( Cocos nucifera ).

Coconut oil hevdes å være god for reparering av skader i huden, gir effektivt fuktighet, styrker bindevevet, inneholder kraftfulle antibakterielle, anti-sopp og anti-gift egenskaper i oljestrukturen. Den penetrerer også dypt i huden og «dytter» giftstoffene opp til overflaten.

Extra virgin olje er bedre enn rafinert olje. Og for å unngå tilstopping av poerene, så er det best å bruke extra virgin kvaliteten. Coconut oil er en av de beste fuktighetsgiverene for håret. En utmerket balsam og massageolje.

Is it Good or Bad?
Coconut oil kan være comedonic hvis den er hovedbestandelen i et produkt. Og derfor egner den seg ikke som ansiktskrem hvis andelen er stor. Den kan være bedre i feks en bodylotion, men det er i hårprodukter denne gjør best nytte for seg. I en lip balm tror jeg ikke det er så viktig. Så, this is good!

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Jojobaolje utvinnes fra nøttene av Jojoba treet (Simmondsia chinensis) som finnes i deler av USA, Karibbean og Israel. Jojoba olje er egentlig ingen olje, men en voks. Jojobaolje er en av de beste fuktighetskrem i naturen, fordamper ikke, men etterlatter en tynn beskyttende film på huden.

Jojobaolje har nesten identisk oppbyggning som hudens egen syrekappe. Oljen regulerer balansen i det ytterste hudlaget og stimulerer celleveksten. Den balanserer huden og passer derfor alle hudtyper og er fin mot kviser og fet hud, så vel som tørr hud. Jojobaolje trenger lett inn i huden, og kan brukes både til rensing og pleie. Den absorberes lett av hudens øverste lag og binder hudens fuktighet. Oljen har en naturlig solfaktor på 4 og er bakteriedrepende og talgløsende. Jojobaolje inneholder ikke konserveringsmiddel eller andre tilsetningsstoffer og er rik på E-vitamin.

Oljen virker beroligende og dempende når den påføres irritert hud eller brukes i badevannet. Den er fin til håret som kur ved tørt, livløst hår og som beskyttelse mot sol og saltvann om sommeren. Ved barbering og hårfjerning skades hudens syrekappe. Syrekappen er en beskyttende hinne og hudens immunforsvar som skal beskytte mot ytre skade, jojobaolje er perfekt til å lindre nybarbert hud og bør alltid brukes etter voksing og barbering for å unngå irritert, rød og småkvisete hud. Jojobaolje kan også motvirke tendens til inngrodde hår.

Good or Bad?
Selvom jojobaolje kan forårsake utbrudd hos noen er det allikevel en trygg ingrediens. Its Good!!

Mentha Piperita (Peppermint) Oil

Mentha piperita (peppermynte) Oljen er en naturlig eterisk olje hentes fra peppermynteplanten.

Mentha piperita (peppermynte) Olje, Mentha piperita (peppermynte) Leaf Extract, Mentha piperita (peppermynte) Leaf, og Mentha piperita (peppermynte) Leaf Vann formidle en distinkt lukt eller smak til produkter. I kosmetikk og produkter til personlig pleie, kan disse ingrediensene også fungere som hudens fuktighetsgiver.

Is it Good or Bad?
Mentha Piperita er en sterk ingrediens som bør brukes i små doser. Men bortsett fra det er dette en helt trygg ingrediens. Its good!

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)

Sheasmør utvinnes fra fruktene på butyrospermum parkii, et tre som vokser vilt i Vest Afrika. Smøret blir utvunnet uten bruk av kjemikalier.

I Afrika har sheasmøret blitt brukt i tusenvis av år, som en naturlig beskyttelse av huden. Sheasmør har en solfaktor på 2-3. Sheasmør brukes også til mat, sjokolade, medisiner og kosmetikk.

Sheasmøret er meget hudvennlig, det leger huden, er infeksjons – og betennelseshemmende, beskytter huden mot uttørkning, gjør den elastisk, tilfører og bevarer fukt, og er bra å bruke mot tørr hud, eksem, psoriasis, hudsprekker, solbrenthet, til strekkmerker ved graviditet, og til babypleie. Sheasmør kan brukes i salver, kremer og hårprodukter sammen med andre ingredienser, men kan også benyttes alene, eller sammen med eteriske oljer. Sheasmøret trekker lett inn i huden.

Is it Good or Bad?
De fleste tåler sheasmør meget godt. Its good!

Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract

Stevia er en slekt med ca 240 arter av urter og busker i solsikkefamilien ( Asteraceae ).
Arten Stevia rebaudiana, kjent som sweetleaf, søte blad, sugarleaf, eller bare stevia, dyrkes for sine søte blader og brukes som søtningsmiddel og sukkererstatning.

Med sin steviol glycoside ekstrakter ha opptil 300 ganger sødme av sukker, har stevia fått oppmerksomhet med økningen i etterspørselen etter lav-karbohydrat , lavt sukker mat alternativer. Fordi Stevia har en ubetydelig effekt på blodsukkeret, er det attraktivt som et naturlig søtningsmiddel til folk på Lav-karbo dietter .

Tilgjengeligheten av stevia varierer fra land til land. I noen land har det vært tilgjengelig som et søtningsmiddel i tiår eller århundrer, for eksempel, er stevia mye brukt som søtningsmiddel i Japan hvor den har vært tilgjengelig i flere tiår. I noen land er stevia begrenset eller forbudt. I andre land har politiske kontroverser begrenset dens tilgjengelighet. Gjennom årene har antall land der stevia er tilgjengelig som et søtningsmiddel vært økende.

Is it Good or Bad?
Det er en naturlig urteplante, og et veldig veldig bra alternativ til sukker. Så, this is good! 

Tocopherol

Tokoferoler er en klasse av naturlig forekommende kjemiske forbindelser relatert til Vitamin E
Denne varianten av vitamin E er rikelig funnet i hvetespireolje, solsikke, og safflower oljer.

Tocopherol blir godt absorberet av huden og dermed er godt egnet for bruk som Vitamin E krem.
Først av alt så inneholder den effektive antioksidanter, og beskytter huden for ultraviolett lys, forebygger og behandler solbrenthet, forurensning og andre påkjenninger for huden.

Vitamin E kan hjelpe i behandlingen av ulike hudsykdommer, blandt annet psoriasis. Vitamin E antas også å være gunstig til forebygging og behandling av arr, strekkmerker, pigmentflekker og brannsår.

Is it Good or Bad?
Enkelte kan oppleve allergiske reaksjoner.
Men det regnes allikevel som et bra stoff. Og i en leppebalsam så er det neppe tilfelle. Its ok.

Limonene1

Limonene er en duft ingrediens og løsemiddel som forekommer naturlig i skallet til sitrusfrukter.

Denne ingrediensen gir lukt til produktet.

Is it Good or Bad?
Det kan være irriterende for huden i konsentrert format. Men denne kommer nest nederst på ingredienslista, som jo betyr at det er en svært liten prosentandel i denne lipbalmen. Så, its Good!

Linalool1.

Linalool 1 er en naturlig forekommende stoff som finnes i mange blomster og krydder planter.

Over 200 arter av planter produserer linalool, hovedsakelig fra familier Lamiaceae (mints, duftende urter), Lauraceae (laurbær, kanel, rosentre) og Rutaceae (sitrusfrukter), men også bjørk og andre planter. Det har også blitt funnet i noen sopp.

Is it Good or Bad?
This is Good!

KONKLUSJON:
Det ser ut som de holder det de lover med 95 % organiske ingredienser.  Liker denne veldig godt, og er nå 100% sikker på at denne kan jeg trygt anbefale og gå god for!
This is GOOD!!

Advertisements
  1. Anonym
    13. desember 2012, kl. 16:43

    Er det ikke hval sæd i eos?

    • 13. desember 2012, kl. 22:52

      Det har jeg ikke hørt om! Og såvidt jeg kan se på ingredienslisten så står det ikke det der. Hva skulle det være godt for? Kan neppe være noen rimelig ingrediens 😉

    • Anonym
      24. april 2015, kl. 14:01

      Bare rykter:)

  2. Anonym
    18. mars 2015, kl. 15:26

    Det er 6% hestesæd og 6% Hvalsæd i eos😳

    • 18. mars 2015, kl. 22:07

      Seriøst?! Inneholder den nett-troll også?

      • Anonym
        6. mai 2015, kl. 16:19

        😂😂😂😂

  1. 14. oktober 2011, kl. 00:13
  2. 15. desember 2011, kl. 00:10

Hva tenker du?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: