Is it good or Bad? ELF cream eyeliner


elf_cream_eyeliner

Elf Cream Eyeliner, is it Good or Bad?

ELF Cream Eyeliner har blitt min yndlings-eyeliner ❤ Så jeg er ganske spent på om den egentlig holder mål i forhold til hva den inneholder av ingredienser.

Har hatt en litt treg start på prosjektet is it good or bad, men jeg har jobbet med det innimellom og det er ganske tidkrevende. Spesielt nå i starten som jeg er så nybeynner og det er massevis å lære. Men nå er jeg klar for et nytt produkt 🙂

Ingredienslista ser sånn ut:
Isododecane, Hydrogenated Polyisobutene, Polybutene, Polyethylene, Barium Sulfate, Cyclomethicone, Disteardimonium Hectorite, Polyglyceryl-4 Isostearate, Propylen Carbonate, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI77891) Red No.40 Lake (CI 16035) Mica (CI 77019) Blue No.1 Lake (CI 42090) Ferric Ferrocyanide (CI 77510) Ultramarine Violet (CI77077).

Det er ganske mange ingredienser. Men så er det også en del som skal til for å få noe til å sitte bra gjennom hele dagen. Og det gjør jo denne.

Som tidligere så blir det et lite sammendrag om hver ingrediens, også en konklusjon på slutten.

Ingredienser

Isododecane

Hva er det?
Isododecane er et hydrokarbon (organisk forbindelse som inneholder karbon og hydrogen-atomer).

Hva gjør det?
Blir ofte brukt som en mykgjører i hudpleieprodukter. Som alle hydrokarboner brukt i kosmetikk, hjelper det å hindre at vann fordamper fra huden.  Det er også et løsemiddel som brukes i mange sminkefjernere fordi stoffet fordamper lett. Det blir også brukt som en duft ingrediens.

Fordi Isododecane er helt løselig med silikoner, hydrokarboner, mineral brennevin, etc., er det også brukt i en rekke produkter, inkludert mascara, eyeliner, kremer, hårpleie, balsam, primere og hairsprayer.
Isododecane gir en vektløs følelse på huden og den er perfekt for alle lotion-baserte produkter, fordi den blander seg lett med andre stoffer.

Good or Bad?
Isododecane er generelt ansett som ikke-irriterende med mindre man har allergi eller blir langvarig eksponert for det.  Det er ikke på noen av GoodGuide sine lister over giftige kjemikalier som forårsaker mistenkt eller gjenkjent helseeffekter. Det har ikke vært påvist i menneskelig vev eller urin. So, this is good!

Hydrogenated Polyisobutene
Hva er det?
Hydrogenert Polyisobutene er en syntetisk olje som blir brukt som en mineralolje erstatning.

Hva gjør det?
Hydrogenert Polyisobutene er en utmerket mykgjører og fuktighetsgiver, som gjenoppretter hudens smidighet, hindrer vann i å fordampe fra huden, og er lett emulsifiserende (tillater olje og vann å blande).

I kosmetikk og personlig pleie-produkter, er Polyisobutene og Hydrogenated Polyisobutene brukt i utformingen av leppestifter, og de kan også finnes i øyne- og ansikts-sminke, hudpleie- og solprodukter.

Det er mykgjørende og fuktighetsgivende, og hindrer vannet i å fordampe fra huden.
Det er brukt for pigment spredning i mange kosmetiske produkter og er en populær ingrediens i solkremer, fordi det gir mulighet for SPF oppbevaring også etter vann eksponering (som i vanntett solkremer).

Både Polyisobutene og Hydrogenated Polyisobutene øker tykkelsen på oljen i kosmetikk og hygieneprodukter.
Polyisobutene tørker for å danne et tynt belegg på hud, hår og negler, og brukes til å holde sammen ingrediensene til en komprimert kake. Hydrogenert Polyisobutene fungerer som smøring på hudens overflate, som gir huden en myk og glatt utseende.

Good or Bad?
Hydrogenert Polyisobutene er godkjent for bruk i kosmetikk.
Det er ikke på noen av GoodGuide sine lister over giftige kjemikalier som forårsaker mistenkt eller gjenkjent helseeffekter.  Det har ikke vært påvist i menneskelig vev eller urin.

Jeg tror ikke syntetisk olje generelt er så bra for huden, men siden dette ikke er type krem man smører i hele ansiktet. Så er det vel ok. eller?

Polybutene
Hva er det?
Polybutene er en lys og klissete væske. Polymer er avledet fra mineralolje og brukes som et fortykningsmiddel, bindemiddel og smøremiddel.

Hva gjør det?
I kosmetikk og personlige pleie-produkter, er Polyisobutene og Hydrogenated Polyisobutene brukt i mange forskjellige sminke, hudpleieprodukter og sol produkter.

Det er et fortykningsmiddel, og brukes til å holde sammen ingrediensene til en komprimert kake. Hydrogenert Polyisobutene fungerer som smøring på hudens overflate, og gir huden et mykt og glatt utseende.

Good or bad?
Polyisobutene og Hydrogenated Polyisobutene har blitt vurdert trygge for bruk i kosmetikk og hygieneprodukter.

Polyethylene
Hva er det?
Polyetylen er laget ved å koble etylen molekyler for å danne et større molekyl som har en forgrenede struktur. Det er en slags plastikk.

I tillegg til bruk i kosmetikk og personlig pleie-produkter, er Polyethylene mye brukt i mat emballasje og i medisinsk utstyr som protetikk.
Det er en ingrediens med allsidige egenskaper. Som slipemiddel, lim, bindemiddel, og emulsjon stabilisator.

Hva gjør det?
Polyetylen brukes i mange makeup produkter som eyeliners, mascara, øyenskygger, øyenbryn blyanter, leppestift, rouge, ansikt pulver og stifter, samt i rense- og hudpleieprodukter. Den brukes til å forene eller obligasjon overflater sammen og å holde sammen ingrediensene til en komprimert kake.

Polyetylen kan også brukes til å fortynne andre faste stoffer, eller å øke tykkelsen på oljen i kosmetikk og hygieneprodukter.
Polyetylen tørker og danner et tynt belegg på huden, hår eller negler. Ved bruk i munnhygiene produkter, polerer det tennene, reduserer dårlig ånde, og renser tenner og munn.

Små perler laget av polyetylen brukes også til peeling, glatting, eller polering av huden.

Good or Bad?
Ingrediensen har blitt knyttet til kreft, allergi / immunotoxicity, organsystem toksisitet (ikke-reproduktive), hudirritasjon, nevrotoksisitet, og biokjemiske eller cellenivå endringer.
Ifølge Skin Deep guide, er Polyethylene klassifisert som et stoff med moderat til høy risiko, avhengig av bruk av produktet. Definitivt ikke noe du ønsker å ha på kroppen din.

Det er lurt å unngå dette stoffet.
This is BAD!

Barium Sulfate
Hva er det?
Barium Sulfate forekommer som hvite eller gulaktige krystaller eller pulver.
Barium forekommer naturlig i malm som inneholder blandinger av elementer og kombinerer med andre kjemikalier som svovel og danner Barium Sulfate.

Hva gjør det?
Barium Sulfate brukes som fargestoffer / pigmenter, og til å gjøre transparente vesker mindre transparente.
I kosmetikk og personlig pleie-produkter, er Barium Sulfate benyttes i utformingen rouge, øye kremer, øyesminke, pudder, stifter, leppestifter, fuktighetskremer, hud produkter, badeprodukter, sol produkter og neglelakk.

Good or Bad?
Det kan være hudirriterende.
Det er ikke påvist noen alvorlige bivirkinger, men for noen kan det være allergifremkallende, og føre til kløe, utslett og hevelser.

Cyclomethicone
Hva er det?
Cyclomethicone er en klar, luktfri silikon.
Cyclomethicones er umodifiserte silikon som har en syklisk struktur snarere enn kjeden strukturer dimethyl silikoner. Lav fordampningsvarme og muligheten til å velge ønsket damptrykk har ledet deres bruk som kosmetisk kjøretøyer.

Hva gjør det?
Cyclomethicone brukes som base løsemiddel å blande med duft oljer og parfyme oljer. Den etterlater en silkemyk følelse når sprayet på huden. Ideell for kropp spray, lotion kremer, badesalt, hårpleie, sengetøy sprayer etc. Cyclomethicone opphold fullstendig blandet og krystallklare uten risting.

Good or Bad?
Det står på listen over ingredienser man bør unngå. Det hindrer huden i å puste, og legger seg som en film oppå.

Disteardimonium Hectorite
Hva er det?
Brukes som suspenderer agent, ofte med pigmenter.

Hva gjør det?
Denne kremete, hvitt pulver finnes i mange ansikt og hud kremer, samt deodorant, stiftelse, og leppestift. Ifølge The Personal Formulator har det forutsigbare, reproduserbar og stabil viskositet kontroll. Selve-tynning flow gir god fjæring for andre ingredienser som ellers ville synke.Disteardimonium Hectorite er en organisk modifisert magnesium silikat og et naturlig mineral.

Good or Bad?
Det er ingen kjente bivirkninger til Disteardimonium Hectorite.

Polyglyceryl-4 Isostearate
Hva er det?
En emulgator.  Også kjent som Tetraglyceryl monoisostearate

Hva gjør det?
Polyglyceryl-4 Isostearate er en plante-basert emulgator som brukes i kosmetikk og hudpleieprodukter for å stabilisere formler. En av de viktigste komponentene, Isostearic Acid, er en mild fettsyre også sett i mange rensemidler og kosmetisk pulver. Det finnes lite informasjon om Polyglyceryl-4 Isostearate, selv om det ikke vises i mange produkter som en primær emulgerende agent ( SusanBrownsBaby.com , et kosmetikkfirma, og The National Institutes of Health ).

Good or Bad?
Sikkerhetstiltak / Side Effects:
Polyglyceryl-4 Isostearate er ansett som en lav risiko ingrediens avkosmetiske Database , og er rangert som 99% sikker, merke kun data hull som en bekymring. Ingen studier ble funnet at bemerket eventuelle bivirkninger eller bivirkninger ved bruk av denne ingrediensen i kosmetikk eller hudpleie formler.

polyglyceryl-4 isostearate
Kategorier: Emollients , Surfactants / Vaskemiddel rengjøringsmiddel
Den ester av isostearic syre og polyglycerin-4 som fungerer som en bløtgjøringsmiddel og kan også være en surfactant. Se ester , mykgjørende , surfactant

Funksjon / bruk (s):
Skin-Conditioning Agent – mykgjørende; Surfaktant – Emulgeringsmiddel

Om POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE:
Denne ingrediensen er et lipid-basert syntetisk hud condition agent.

Synonym (er):
ISOOCTANOIC ACID, monoester MED TETRAGLYCEROL, TETRAGLYCERYL MONOISOSTEARATE; monoester MED TETRAGLYCEROL ISOOCTANOIC ACID

polyglyceryl-4 isostearate hever ingen helse bekymring fordi:

· Det er ikke på noen av GoodGuide sine lister over giftige kjemikalier som forårsaker mistenkt eller gjenkjent helseeffekter

· Det har ikke vært påvist i menneskelig vev eller urin

· Det er ikke et høyt produksjonsvolum kjemikalie som mangler sikkerhetsdata

Propylen Carbonate
Hva er det?
Propylen Carbonate er en klar, luktfri væske med høyt kokepunkt. Propylene karbonat er en syntetisk løsemiddel.

Hva gjør det?
I kosmetikk og personlig pleie-produkter, er Propylene Carbonate brukes i utformingen av sminke, primært leppestift, øyenskygge, og mascara, samt i huden rensing produkter.
Propylen Carbonate brukes til å løse opp andre stoffer og blir ofte brukt med leire gellants (for eksempel montmorillonite eller bentonitt).

Good or Bad?
Sikkerheten av Propylene Carbonate har blitt vurdert av Cosmetic Ingrediens ReviewExpert (CIR) Panel. Den CIR Expert Panel vurdert det vitenskapelige data og konkluderte med at Propylene Carbonate var trygg som en kosmetisk ingrediens i dagens praksis for bruk og konsentrasjon. I 2004, som en del av den planlagte re-evaluering av ingredienser, anså CIR Expert Panel tilgjengelig nye data på Propylene Carbonate og bekreftet konklusjonen ovenfor.

Synonym (er):
karbonsyre syklisk METHYLETHYLENE ESTER, 1,3-DIOXOLAN-2-ONE, 4-methyl-, 4-metyl-1 ,3-DIOXOLAN-2-ONE, 4-methyl-1,3-DIOXOLAN- 2-ONE, 1,3 DIOXOLAN2ONE, 4METHYL, 1,2-PROPANEDIOL karbonat, 1,2-PROPANEDIOL sykliske karbonat, 1,2-PROPANEDIYL karbonat, 1,2-Propylene karbonat, 1,3-DIOXOLAN-2-ONE, 4 -methyl-, 1-METHYLETHYLENE karbonat

Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

(CI 77491, CI 77492, CI 77499)»
Titanium Dioxide (CI77891)

Iron Oxides

Hva er det?
Iron Oksider er naturlig forekommende mineraler. Iron oxide er en kjemisk forbindelse som er laget av oksygen og jern.

Hva gjør det?
Kosmetikkindustrien bruker jernoksid å skape ulike pigmenter i make-up. Fordi det er ikke giftig, vannavvisende, og det ikke kjøres eller blør, er det ideelle tilsetningsstoff til kosmetikk som for eksempel mascara , foundation, og øyenskygge . Det er to forskjellige typer forbindelser som brukes i den kosmetiske industrien: jernoksid II som har en svart pigment, og jernoksid III, som er rød.
Ingrediensen gir veldig fine nøytrale farger og er bra til bruk i foundation.
Brukes også i blusher og leppestifter.

Good or Bad?
Iron oxides som blir brukt i kosmetiske produkter er oksidert slik at metaller fjernes og derfor er det trygt å bruke i makeup. De er ikke giftig og ikke-irriterende, og det finnes ingen studier som viser at de skal være allergifremkallende.

Mica (CI 77019)

Hva er det?
Mica er det vanligste mineralet som finnes i mineral makeup, og har blitt anvendt i den kosmetiske verden i tusenvis av år.
Dette er et naturlig forekommende mineral som har en naturlig sammensetning av flat plate lignende struktur som innehar mange jordnære farger gir den selvlysende glød, sparkle, shimmer eller en semi-matt utseende til produkter. Alle disse variantene er dyktig grunn til det ferdige produktet etter fresing prosedyren. De skaper den reduserte forekomsten av fine linjer ved å reflektere lys, noe som gir en «soft fokus» mot huden, og ble brukt århundrer siden av de gamle egypterne.

The glimmer er minelagt i ark og deretter frest for tetthet og struktur avhengig av planlagt bruk. Det er varme svært tolerant og bidrar til å bryte lyset holde huden kjølig. Den kommer i forskjellige størrelser micron som skal brukes avhengig hvis formelen er krever semi-matt eller en glitrende utseende.

Hva gjør det?
Mica finnes i nesten all kosmetikk og har mange roller . Avhengig av hvilken type mica det er snakk om finner du den både som farge, fyllstoff, skinn, skimmer eller base i foundation og pudder.
Brukes for å gi produkter glød/sølvaktig shimmer. Brukes ofte i øyenskygger og bronzere. Mica er brukt som en pigment og farge i sminke og kosmetikk. Den glir lett på huden, og blandet med titandioksid eller sink oksid lager det naturlig dekning for kviser, arr og andre ting du ønsker å dekke på huden din.

Good or Bad?
Er generelt ansett som en trygg og naturlig ingrediens.

Konklusjon:

Oj, dette er jammen ikke lett… Man må jo vurdere hva produktet er til. Og siden dette er en eyeliner og brukes på så lite området av huden, og på tross av at det inneholder skadelige ingredienser (skadelige i større mengder hvertfall?), så vil jeg ikke bytte ut dette produktet tvert.

Fordi det virker så bra i forhold til hva det er ment å gjøre. Det er jo denne jeg bruker og elsker..  sht.

Men jeg kommer nok til å holde øynene litt åpne for andre eyelinere, sjekke ingredienslister, og se om det finnes noe tilsvarende alternativ, men uten farlige stoffer. Noen ganger hadde det vært like greit å leve i uvitenhet.

Neste ingrediens som skal under lupen er : EOS lip balm

Advertisements

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s