Jojobaoljens magiske virkning


Ojlen kommer i mange innpakninger. Jeg kjøpte en på apoteket, men jeg tror det kan fås billigere på nett. Pass bare på at den er kaldpresset.

Jeg har brukt den på huden når jeg føler meg uttørret, i tørt hår når det er på det mest fluffy.  Den er veldig lett og kjennes ikke fet. Jojobaolje er også en baseolje som ikke tetter igjen porene.

Og igår fikk den et helt nytt bruksområde. Jeg våknet opp med sti på det ene øyet. Øm og hoven og skikkelig ekkelt. Jeg husket jeg hadde lest dette på nett for en liten stund siden, at man kan smøre på jojobaolje på øyet (altså øyelokket, ikke øyeeplet) hvis man har sti.

Og jaggu, etter en liten stund, kanksje en time seienere, så var stien på hell, og jeg ble kvitt dennne ulumskheten. Yeah!! 😀 me happy

Jojobafakta:
Jojoba er egentlig ingen olje, men en flytende voks, som trenger lett inn i huden. Den egner seg for alle typer hud, da den er en balanserende olje som er fin for både kviser og fet hud, men også hvis huden er tørr og fuktfattig.

Hvis du flasser og kjenner deg uttørket, kan du massere den inn i hår eller hodebunn. Den er betennelseshemmende og brukes mot eksem og psoriasis. Passer spesielt godt til voksen hud.

Naturlig vitamin E fra jojobanøtten regenererer sliten hud, regulerer balansen i det ytterste hudlaget og stimulerer celleveksten. Jojobaolje gjør huden din myk og glatt med en ungdommelig glød. Den motvirker for tidlig aldring og er ideell for massasje. Er meget god til ansiktsolje, både til rensing og pleie, den gjør huden silkemyk, passer for alle hudtyper, spesielt fet hud og akne. Den er fin til håret som kur ved tørt, livløst hår, som beskyttelse mot sol og saltvann om sommeren.

Jojobaolje bør alltid brukes etter voksing og barbering for å unngå irritert, rød og småkvisete hud! Under hårfjerning skades hudens syrekappe. Syrekappen er en beskyttende hinne og hudens immunforsvar som skal beskytte mot ytre skade.
Jojobaolje har nesten identisk oppbyggning som syrekappen og forhindrer irritasjon etter hårfjerning.

Jojobaolje er strengt tatt ingen olje, men en voks fra frukten hos ørkenplanten Buxus chinensis (= Simmondsia chinensis). Jojobaolje trenger dypt inn, er bløtgjørende og hjelper huden til å ta imot og bevare naturlig fuktighet. Oljen er stabil og varer lenge. Den er nyttig mot tørt eksem, og en god base for en hårolje. Jojobaolje kan være spesielt gunstig mot barneeksem, melkeskurv og andre tørre hudplager. Jojoba er den beste oljen å bruke som basis for parfyme, da den er den minst fete av basisoljene.

Oljen er rik på E-vitamin og collagenlignende stoff. For sunt og vakkert hår masseres noen dråper jojobaolje i hårbunnen og klappes forsiktig inn i håret etter hårvasken. Jojobaolje reduserer fine linjer og rynker, og kan lindre solbrenthet, psoriasis og akne. Tips: Prøv noen dråper jojobaolje i ansiktet før du eventuelt har på favorittkremen din!

4 kommentarer om “Jojobaoljens magiske virkning

  1. hammerhead titan five hundred 4x4 utv| sier:

    Hello, I log on to your new stuff like every week. Your story-telling style
    is awesome, keep it up!

Veldig hyggelig om du gir en tilbakemelding eller legger igjen en hilsen!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s